Un fost salvator minier şi şef de mină va conduce Complexul Energetic Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de administraţie al Complexului Energetic Hunedoara a decis înlocuirea fostului director al societăţii cu Samuel Dioane, un fost salvator minier.

Samuel Dioane, fost director al Exploatării Miniere Lonea, a devenit director al Complexului Energetic Hunedoara.

El a fost numit, luni, în urma votului Consiliului de Administraţie al CEH, în locul lui Viorel Stancu, care renunţase la această funcţie. Viorel Stancu deţinuse funcţia de director general al C.E.H. în mai multe etape. Mai întâi, a fost interimar în perioada iulie – septembrie 2015, apoi în perioada decembrie 2015 – februarie 2016, când compania intra pentru prima dată în insolvenţă. Viorel Stancu a fost numit din nou director general al C.E.H. în mai 2017.

Samuel Dioane a fost director al Eexploatării Miniere Lonea din 26 ianuarie 2017. Înainte de a ocupa această funcţie a fost inginer - şef electromecanic. Lucrează în minerit din 1994 şi a fost salvator minier. Este absolvent al Facultăţii de Inginerie Mecanică şi Electrică din cadrul Universităţii Petroşani şi are un masterat în Managementul Resurselor Umane la aceeaşi universitate.

Complexul Energetic Hunedoara a fost înfiinţat în baza Hotărârii de Guvern nr.1023/2011 ca urmare a procedurii de fuziune prin contopire a Electrocentrale Deva S.A., Electrocentrale Paroşeni S.A. şi Societatea Naţională a Huilei S.A., acţionar majoritar al societăţii fiind statul român, prin Ministerul Energiei. Administrează şase blocuri energetice cu o putere instalată de 1225 MW din care: Electrocentrale Deva, cu 4 grupuri energetice de 210 MW fiecare şi un grup energetic de 235 MW pe huilă şi Electrocentrale Paroşeni - un grup energetic de 150 MW, pe huilă. De asemenea deţine câmpul minier Lonea, câmpul minier Livezeni, câmpul minier Vulcan si câmpul minier Lupeni.

Circa 5.000 de oameni mai lucrează în CEH.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Termocentrala Mintia a rămas fără gaz metan, din cauza datoriilor. Ce riscuri implică măsura luată pentru prima dată

Costel Alic a fost achitat după opt ani, în dosarul fraudelor de milioane de euro de la Banca Română de Scont

EXCLUSIV Între management deficitar şi interese politice. Complexul Energetic Hunedoara, aproape de colaps

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite