Spitalul Orăştie cumpără echipamente medicale de 22 de milioane de lei, pentru gestionarea crizei COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul municipal Orăştie.
Spitalul municipal Orăştie.

Spitalul municipal din Orăştie se dotează cu aparatură şi echipamente medicale necesare gestionării crizei provocate de pandemia de Covid 19.

Spitalul municipal Orăştie a scos la licitaţie publică achiziţia unor echipamente medicale, pentru creşterea capacităţii de gestionare a crizei COVID-19, estimate la peste 22,3 de milioane de lei.

Contractul a fost împărţit în 20 de loturi care vizează achiziţia de aparate şi accesorii de diagnosticare şi de radiodiagnosticare, echipamente medicale, sterilizatoare, mobilier şi alte echipamente specifice necesare desfăşurării actului medical în vreme de criză sanitară provocată de pandemia de coronavirus.

Pe lista achiziţiilor propuse se află: Lotul 1: un aparat de radiologie digital, mobil; Lotul 2: un monitor de funcţii vitale, 5 defibrilatoare, 50 de termometre non contact; Lotul 3: 25 de staţii de sterilizare complet echipate; Lotul 4: 33 de paturi complet echipate, 5 tărgi urgenţe multifuncţionale, 5 paturi ATI;

Lotul 5: 10 paturi urgenţă/ targă urgenţă; Lotul 6: 113 dispensere/dozatoare dezinfectante, 83 de roboţi de dezinfecţie Covid 19, 8 Sisteme cu abur şi dezinfectant pentru curăţarea şi dezinfecţia suprafeţelor;

Lotul 7: 12 nebulizatoare de dezinfecţie saloane; Lotul 8: un cort de triaj pentru serviciul de ambulator; Lotul 9: un container de triaj Urgenţă; Lotul 10: 5 ventilatoare mobile de terapie intensivă; Lotul 11: 2 ecografe portabile pentru pacienţii internaţi cu Covid 19; Lotul 12: 45 de injectomate, 11 aspiratoare portabile de secreţii, 6 electrocardiografe, 4 trolii de urgenţe; Lotul 13: 5 videolaringoscopuri, 30 de pulsocimetre, 15 stetoscoape şi tensiometre, 4 aparate de vizualizare vene;

Lotul 14: un sistem propriu de producere oxigen, aer, vacum; Lotul 15: 20 de lămpi fixe UV pentru holurile şi saloanele spitalului, 30 de lămpi mobile UV; Lotul 16: 10.000 de combinezoane, 30.000 de halate de unică folosinţă, 30.000 de halate chirurgicale, 300.000 de mănuşi examinare nitril, nepudrate, 400.000 de măşti chirurgicale, 100.000 de măşti FFP2, 100.000 de măşti FFP3, 500 de ochelari de protecţie, 15 aparate automate de botoşei, 50.000 de botoşei, 50.000 de bonete, 1.000 de halate autoclavabile; Lotul 17: 3.000 de teste rapide Covid 19; Lotul 18: 3.000 de VTM (mediu transport viral) pentru recoltarea probelor în vederea procesării PCR, o hotă flux laminat pentru laborator de analize de nivel înalt, un sistem PCR; Lotul 19: un sistem Termoscaner; Lotul 20: un sistem de computer tomografie cu 32 slice-uri.

Toate dispozitivele trebuie să fie noi, de ultimă generaţie, se arată în caietul de sarcini.

„Spitalul din Orăştie a evaluat, daignosticat şi tratat peste 92 de pacienţi din cei peste 500 la nivel de judeţ. Ţinând cont de faptul că Spitalul nu are în structură secţie de boli infecţioase sau pneumologie, s-a confruntat cu modificări ale infrastructurii existente astfel încât să răspundă cât mai bine nevoilor de gestionare a pacienţilor suspicionaţi şi ulterior COVID confirmaţi, de la intrarea acestora în urgenţă şi până la transfer sau externare în urma vindecării. Printre probleme s-a numărat şi lipsa echipamentelor de protecţie în cantităţi mari, acoperitoare. Pe lângă acestea se adaugă lipsa spaţiului de triaj astfel încât asigurarea unui circuit corect care să fie lipsit de riscuri pentru pacienţii noncovid a devenit una dintre cele mai importante”, se arată în documentaţia de achiziţie. 5 octombrie este data deschiderii ofertelor.

În luna februarie, şi Primăria Orăştie a scos la licitaţie publică achiziţia echipamentelor medicale necesare pentru modernizarea spitalului municipal. Investiţia în valoare la 7,2 milioane de lei este finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014- 2020.În cadrul proiectului, ambulatorul va fi modernizat prin înlocuirea dotărilor specifice cabinetelor şi a sălilor de tratamente, prin achizitionarea unei aparaturi noi, moderne, care să uşureze şi să ajute personalul în asigurarea serviciilor medicale la standarde înalte. De asemenea, cabinetele şi sălile de tratament vor fi dotate cu instrumentar şi mobilier specific, conform listei dotărilor ambulatorului, se arată în proiect.
Spitalul din Orăştie a fost dat în folosinţă în anul 1986. Recent, clădirea sa a fost reabilitată termic, tot printr-un proiect derulat pe fonduri europene.


Mai puteţi citi şi:

Spitalul Orăştie, dotat cu echipamente medicale de peste 7,2 milioane de lei din fonduri europene

Imagini înfiorătoare publicate de mama unei fetiţe de 5 luni, din spital: „Aşa ceva este de neconceput”

Revolta unei mame venite cu doi copii la spitalul din Orăştie: „Au fost târâţi de mâini şi bruscaţi”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite