Șofer salvat înainte de a se prăbuși în prăpastie, pe un drum cu gheață. Pompierii i-au venit în ajutor

0
Publicat:

Un șofer din Hunedoara a sunat disperat la 112, el derapând cu mașina pe un drum de la marginea Devei și fiind la un pas să se prăbușească într-o prăpastie. Pompierii au fost cei care l-au salvat.

Șoferul s-a temut că va ajunge în prăpastie. Foto: ISU Hunedoara
Șoferul s-a temut că va ajunge în prăpastie. Foto: ISU Hunedoara

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara au intervenit, miercuri, în ajutorul unui șofer care ar fi derapat cu autoturismul în timp ce circula pe un drum acoperit cu zăpadă și gheață, un drum riscant iarna, din zona Căprioara de la marginea Devei.

Șofer salvat de pompieri

„Printr-un apel la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, conducătorul auto a anunțat că se află în imposibilitatea de a ieși din autoturismul personal, oprit pe marginea drumului, pentru că fiecare mișcare a sa ar putea afecta echilibrul precar în care se afla mașina și s-ar prăbuși în prăpastia de la marginea părții carosabile”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Bărbatul era singur în autoturismul și s-a temut că va ajunge cu mașina în valea abruptă.

„Pompierii deveni au acționat prompt și cu profesionalism pentru salvarea șoferului care se afla în pericol. Acesta a fost extras din autoturism, iar salvatorii s-au asigurat că se află în afara oricărui pericol. În cea de-a doua etapă a intervenției, cu ajutorul unei autospeciale pentru descarcerare, pompierii au repus mașina pe partea carosabilă”, a informat ISU Hunedoara.

Recomandări pe drumuri cu polei

Pompierii le recomandă șoferilor să evite să deplasarea cu mașinile pe drumuri din afara localităților, expuse poleiului.

Potrivit ISU Hunedoara, dacă în urma condițiilor meteo sunteți blocați în trafic, luaţi următoarele măsuri:

- Porniți luminile de avarie și prindeți o bucată de material textil de antena radio ori la geam.

- Anunțați evenimentul la numărul unic de urgenţă 112, indicând locul unde ați rămas blocat.

- Rămâneți în autoturism până ce forțele de intervenție vin să vă salveze. Porniți motorul și sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menține cald în interior.

- Când motorul funcţionează, deschideţi uşor o fereastră pentru ventilaţie, protejându-vă astfel împotriva inhalării monoxidului de carbon.

- Curățați periodic zăpada sau gheața de pe țeava de eșapament. Pe timp de noapte aprindeți lumina din interior, pentru ca echipele de salvare să vă poată localiza mai ușor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite