Romii bogaţi din Hunedoara au fost somaţi să îşi achite taxele. Primăria are de recuperat sume importante de la ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Multe dintre palatele romilor au fost ridicate ilegal. FOTO: Daniel Guţă
Multe dintre palatele romilor au fost ridicate ilegal. FOTO: Daniel Guţă

Proprietarii palatelor ţigăneşti ridicate în ultimii ani la marginea municipiului Hunedoara sunt acuzaţi că nu şi-au achitat taxele pe clădirile pe care le deţin şi, mai mult, nici măcar nu au declarat vilele, pentru a nu plăti impozite.

Inspectorii din cadrul Primăriei Hunedoara au desfăşurat mai multe controale la imobilele de pe Strada Serei şi Strada Rotarilor, un cartier unde în perioada 2002 – 2012 au fost ridicate peste 30 de palate, deţinute de familiile bogate de romi.

Angajaţii primăriei au constatat că multe dintre imobile nu erau declarate de proprietarii lor la primărie, astfel că oamenii nu plăteau impozitele pentru deţinerea lor ori, în alte cazuri, declarau că au construit imobile cu suprafeţe mult mai mici decât în realitate.

Plata pentru lux, amânată cu anii

Proprietarii palatelor ţigăneşti au fost somaţi să îşi plătească impozitele la bugetul local, altfel vor fi daţi în judecată de administraţia locală.

„Valoarea totală a impozitelor şi restanţelor la plata impozitelor care nu au fost plătite de hunedoreni la pimărie, pe tot oraşul, ajunge la aproximativ 15.000.000 de lei. Circa 20.000 de somaţii de plată au fost trimise până în prezent în Hunedoara”, a declarat primarul Viorel Arion, care speră ca atenţionările să îi facă pe oameni să îşi plătească impozitele datorate la bugetul local.  
 

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite