Pompierii au adoptat un câine salvator. Bebe îi va ajuta în misiunile de căutare a supravieţuitorilor de sub dărâmături

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bebe va fi dresat pentru a participa la misiuni de salvare dificile. FOTO: ISU Hunedoara.
Bebe va fi dresat pentru a participa la misiuni de salvare dificile. FOTO: ISU Hunedoara.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara are în grijă un câine salvator. Ciobănescul „Bebe” va fi folosit de pompieri în misiunile de salvare.

Un ciobănesc german, în vârstă de şapte luni, a devenit membru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. A fost primit de pompieri şi va fi dresat pentru a putea participa la misiunile de căutare a supravieţuitorilor prinşi sub dărâmături sau în medii ostile.

„Bebe se află, încă, în „perioada copilăriei” fiind într-un program de predresaj şi socializare. Căţelul este familiarizat cu străzile, autospecialele de intervenţie, mijloacele de transport în comun şi orice loc aglomerat în care mirosurile şi zgomotele se amestecă, astfel încât într-o situaţie reală, când se află la muncă, Bebe să nu mai fie distras de nimic.

Educaţia lui Bebe va fi desăvârşită, în iarna viitoare, când căţelul va participa la un curs de specializare, la Sibiu, alături de dresorul său, plutonierul Robert Kulcsar, un pompier pasionat de câini, care deţine atestat de dresor de mai bine de 10 ani”, a informat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Ciobănescul Bebe este inteligent, serios şi preocupat de activităţile desfăşurate în cadrul dresajului, îl descriu pompierii, care i-au amenajat o cuşcă în curtea Inspectoratului.

Bebe a fost adoptat de ISU

Vă recomandăm şi:

Un pui de căprioară a fost salvat după ce fusese lovit de maşină          Un pui de căprioară a fost salvat după ce a fost victima unui accident. Căpriorul a fost lovit de o maşină, în apropiere de Petrila, iar cel care l-a rănit l-a dat apoi în grija pădurarilor.

Fermă de porci mistreţi la poalele Munţilor Parâng: afacerea inedită în care a investit un hunedorean          Cristian Lupşoiu are în grijă peste 30 de mistreţi, într-un ţarc pe care l-a înfiinţat la poalele Munţilor Parâng, în Valea Jiului. Ferma hunedoreanului nu produce deocamdată venituri, însă Cristian Lupşoiu speră că situaţia ei se va schimba în următorii ani.

Povestea „căţelăriei” de la marginea Devei: peste 600 de maidanezi trăiesc în lagărul câinilor fără stăpân               De mai bine de cinci ani, un teren cedat de administraţia locală a Devei unei asociaţii a iubitorilor de animale a fost transformat într-un adevărat lagăr pentru maidanezii strânşi de pe străzi. Numărul animalelor care ocupă ţarcurile de la marginea Devei, în zona Sântuhalm, depăşeşte 600. În ultimii ani a crescut continuu şi o dată cu el şi nesiguranţa oamenilor care trec prin zonă.

Cum îşi răsfaţă o milionară câinele: patroana FC Hunedoara şi-a fotografiat patrupedul înconjurat de bancnote          Omul de afaceri Alina State (33 de ani), care finanţează echipa de fotbal FC Hunedoara, şi-a manifestat pasiunea pentru animale într-un mod neobişnuit.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite