Peste 40 de intoxicaţi cu ciuperci: una dintre victime a ajuns în comă la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din municipiul Hunedoara a fost adusă în stare critică la spital, după ce a consumat ciuperci otrăvitoare. Victima a fost internată la secţia de ATI a spitalului, dar în prezent, în urma tratamentului acordat, medicii au reuşit să îi salveze viaţa.

 
„Simptomele intoxicaţiei cu ciuperci otrăvitoare s-au manifestat tardiv la această pacientă. Ea a fost adusă la spital la câteva zile după ce le-a consumat. A fost cel mai grav caz, dintre cele 46 de cazuri de intoxicaţii în urma consumului de ciuperci culese de pe câmp, înregistrate în această săptămână”, a precizat Cecilia Birău, directorul executiv adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Atenţie la ceculegem

Medicul recomandă hunedorenilor să fie foarte precauţi atunci când se hrănesc cu ciuperci pe care le-au cules de pe câmp. Sunt sfătuiţi să nu le culeagă, dacă nu le cunosc foarte bine.

“Atragem atenţia populaţiei asupra riscului la care se expun persoanele care consumă ciuperci culese din mediul natural sau cumpărate de la persoane particulare. Având în vedere că este posibilă o evoluţie gravă, uneori letală a bolii, intoxicaţia cu ciuperci otrăvitoare trebuie considerată o urgenţă medicală majoră, fiind obligatorie apelarea numărului de urgenţă 112 şi prezentarea imediată într-un serviciu medical de urgenţă”, a informat DSP Hunedoara.

Vă recomandăm şi:

Scene înfiorătoare într-un sat hunedorean: o minoră de şase ani a fost răpită şi violată într-o casă părăsită

Operaţie de şase ore pentru prelevarea organelor vitale ale unui hunedorean intrat în moarte cerebrală

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite