Noua şosea construită în munţii Parâng a fost finalizată. Are două tuneluri pe sub pârtiile de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Costel Avram / CJ Hunedoara.
Foto: Costel Avram / CJ Hunedoara.

Recepţia noii şosele construită în Masivul Parâng, pe un traseu de 4,5 kilometri, va avea loc joi, la trei ani de la începerea lucrărilor.

Au trecut trei ani de la începerea construcţiei noii şosele din staţiunea Parâng. Investiţia a ajuns la final, iar joi va avea loc recepţia lucrărilor.

GALERIE FOTO CU DRUMUL DIN PARÂNG

Noua şosea din munţii Parâng. Imagini aeriene inedite cu drumul care va trece pe sub pârtii FOTO

„Lucrările la acest obiectiv de investiţii al Consiliului Judeţean Hunedoara au început în toamna anului 2018, în baza unui contract de finanţare derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, în valoare de 17,9 milioane de lei. Finalizarea proiectului de modernizare a DJ 709F, care a implicat lucrări de maximă complexitate, va contribui la dezvoltarea turismului în Valea Jiului”, informează Consiliul Judeţean Hunedoara.

Pasul Vâlcan, poarta legendară de intrare în Ardeal. Drumul istoric din munţi a rămas blocat între tranşee

Drumul naţional din munţi care costa cât o autostradă şi urma să lege Valea Jiului de Băile Herculane

Splendoarea unui loc tainic din Ţinutul momârlanilor, unde oamenii trăiesc ca în vremea strămoşilor VIDEO

Drumul Judeţean 709 F leagă zona cabanelor de la poalele masivului Parâng de staţiile de coborâre ale celor două telescaune.

Noua şosea cu o lungime de peste patru kilometri urcă până la cota 1.600 de metri, în staţiunea Parâng. Două tuneluri au fost construite pe şosea, pe sub pârtiile de schi din staţiune. Pe lângă transformarea drumului de pământ într-o şosea montană, proiectul a prevăzut lărgirea părţii carosabile la patru metri şi construcţia a 4,5 kilometri de rigole betonate, 23 de podeţe, 2,2 kilometri de ziduri de sprijin din beton şi ciment şi 2,5 kilometri de parapete de siguranţă.


Tunel pe sub pârtia de schi. Foto: Costel Avram. Facebook

Masivul Parâng este principala atracţie turistică a amatorilor de excursii care ajung în Valea Jiului. Staţiunea montană Parâng se află la circa 10 kilometri de Petroşani, la capătul unei şosele modernizată în ultimii ani. În afara staţiunii de schi, masivul oferă şi alte atracţii: o mulţime de lacuri glaciare, pajişti alpine, poieni acunse în păduri aproape neumblate, creste acoperite de zăpadă, ocupate de capre negre şi panorama unuia dintre cele mai înalte vârfuri din ţară, Parângul Mare. Cel mai înalt vârf al masivului, Parângul Mare, are 2.519 metri.

drum parang foto costel avram facebook


Drumul din Masivul Parâng. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

drum nou in parang foto daniel guta

Mai puteţi citi şi:

Goana după aur şi cărbune a lăsat locul goanei după turişti. Cum s-au schimbat fostele centre miniere VIDEO

Un refugiu montan a fost amplasat cu elicopterul în Masivul Parâng, la aproape 2.500 de metri

Tragedie în Masivul Parâng. Un bărbat a murit după ce a căzut din telescaun

HunedoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite