Judeţul Hunedoara se retrage din DKMT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni votează astăzi, în şedinţă, retragerea judeţului Hunedoara din euroregiunea Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT). Euroregiunea DKMT s-a dorit să fie o cooperare trilaterală între regiuni din România, Ungaria şi Republica Serbia, bazată prin interese comune în promovarea dezvoltării sociale şi economice a întregii arii de cooperare în care locuiesc circa 5,4 milioane de oameni.

Costuri mari, venit zero


Potrivit lui Mircea Moloţ, preşedintele Consiliului judeţean Hunedoara, motivul retragerii de astăzi este tocmai lipsa interesului care s-a manifestat în DKMT faţă de Hunedoara. „Statutul de membru al euroregiunii DKMT a însemnat permanent pentru noi un centru de cost net. De când sunt eu la consiliu, Hunedoara a avut ca aport bănesc în această euroregiune peste 100.000 de euro fără să primească nimic în schimb. Considerăm că pentru Hunedoara, euroregiunea DKMT nu mai reprezintă atractivitate şi ca urmare am decis să ne retragem din aceasta”, spune pentru Adevărul de Seară, sursa citată. Judeţul Hunedoara este membru al euroregiunii DKMT din anul 1997.

Până astăzi, din euroregiune au făcut parte judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara de partea română, judeţele Csongrád, Békés, Bács-Kiskun din Ungaria şi Provincia Autonomă Voivodina, din Serbia. În afară de judeţul Hunedoara, din euroregiunea DKMT s-a mai retras în anul 2003 judeţului Jász-Nagykun-Szolnok, din Ungaria.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite