Hunedorenii sunt invitaţi să înveţe meserii de viitor pe fonduri de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Huendorenii se pot recalifica în Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor. FOTO: Daniel Guţă
Huendorenii se pot recalifica în Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor. FOTO: Daniel Guţă

O facultate din Hunedoara organizează cursuri de calificare şi reconversie profesională pentru zeci de şomeri. Oamenii primesc bani şi diplome de calificare în domeniul Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor după finalizarea cursurilor.

Zeci de hunedoreni s-au înscris până în prezent la cursurile de reconversie profesională în domeniul Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor, organizate de facultatea din Hunedoara.

Cei care finalizează cursurile sunt calificaţi într-una din meseriile căutate pe piaţa muncii şi beneficiază de subvenţii de până la 600 de lei.

Proiectul pe care noi îl derulăm la Facultatea de Inginerie beneficiază de finanţare de la Uniunea Europeană. Programul se adresează şomerilor, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, persoanelor inactive, indiferent de vârstă, sex sau naţionalitate. Oamenii au ocazia să se înveţe meserii căutate pe piaţa muncii, în Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor. Se pot califica în grafica asistată pe calculator, design de pagini web, reţele de calculatoare, proiectare asistată de calculator sau introducere, prelucrare şi validare date”, a declarat Ilare Bordeaşu, lider de proiect.

Potrivit profesorului universitar, cei care finalizează cursurile au mai multe avantaje, pe lângă bonusul primit. Cel mai important este faptul că îşi pot găsi mai uşor de lucru, domeniul Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor fiind unul în care este nevoie de forţă de muncă.


Vă recomandăm şi:

AJOFM Hunedoara specializează 300 de şomeri în meserii “de viitor”

Circa 300 de şomeri din judeţul Hunedoara au fost incluşi într-un proiect prin care le-a fost oferită şansa de recalificare în meserii căutate pe piaţa muncii. Peste 40 dintre aceştia vor fi angajaţi la terminarea cursurilor.

Fostul şef al AJOFM Hunedoara va fi anchetat penal pentru abuz în serviciu. Acuzaţiile aduse lui Vasile Iorgovan

Vasile Iorgovan, aflat timp de nouă ani la conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, este cercetat penal pentru conflict de interese, abuz în serviciu, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Municipiul cu cei mai mulţi şomeri din judeţ este Hunedoara. În Orăştie şi Haţeg rata şomajului este îngrijorătoare

Hunedoara, Orăştie, Deva şi Haţeg au fiecare peste 1.200 de şomeri, potrivit unui raport publicat de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite