Video Foștii mineri din Petroșani au ieșit în stradă, după ce s-au trezit cu pensii mai mici

0
Publicat:

Indignați și nemulțumiți de deciziile de recalculare, mai mulți foști mineri au decis să iasă în cursul serii de luni, 26 august, pe străzile din Petroșani, cu mașinile, pentru a protesta. Deși se așteptau la o mărire a pensiilor, aceștia au constatat că, de fapt, cuantumul a scăzut.  

Decizii recalculare pensii.
Ministrul Muncii susține că pensiile nu scad. FOTO Facebook/ Poșta Română

Pensionarii trag speranțe că Guvernul Ciolacu va găsi o rezolvare pentru situația lor. Cu toate că Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a susținut joi, 22 august, în cadrul unei conferințe de presă că pensiile nu scad, mai mulți pensionari s-au trezit cu scăderi importante ale cuantumului pensiei.

Ba mai mult, în județul Alba au fost oprite de la distribuire peste 5.000 de decizii de recalculare a pensiilor, întrucât există suspiciunea că ar conține greșeli. Astfel de cazuri s-au înregistrat și în alte județe, dar numărul este mai mic.

Amintim faptul că distribuirea deciziilor de recalculare a început la data de 16 august, poștașii fiind însărcinați cu transmiterea deciziilor către beneficiari până la data de 30 august. La puțin timp după ce au intrat în posesia deciziilor, numeroși pensionari s-au prezentat la casele de pensii, nemulțumiți de informațiile ce se regăseau în documente. 

Totodată, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a publicat luni, 26 august, documentul pe care pensionarii care au intrat în posesia unor decizii de recalculare cu venituri scăzute o să-l primească. În scrisoarea cu pricina, care a fost redactată la cererea premierului Marcel Ciolacu, este menționat faptul că pensia nu scade. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite