Episcopia Devei şi Hunedoarei va oferi 300 de ghiozdane cu rechizite elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Episcopia Devei şi Hunedoarei a iniţiat o campanie de ajutorare a elevilor care provin din familii cu posibilităţi financiare reduse. Peste 300 de şcolari vor primi gratuit ghiozdane şi rechizite din partea instituţiei.

Peste 300 de ghiozdane cu rechizite şcolare vor fi donate de Episcopia Devei şi Hunedoarei elevilor din judeţ, în cadrul unei campanii de sprijin a copiilor hunedoreni aflaţi în dificultate. Campania de distribuire a ghiozdanelor va avea loc în Deva, Hunedoara, Haţeg, Orăştie, Petroşani şi Brad.

Elevii din Deva au primit deja primele ghiozdane, iar vineri copiii beneficiari sunt invitaţi să le ridice la bisericile „Sfânta Treime” şi „Sfânta Parascheva” din Hunedoara, la Catedrala „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Orăştie, la Viserica “Sfântul Ierarh Nicolae” din Haţeg şi la Biserica „Adormirea Maicii Domnului din Brad.

„Campania de distribuire a celor 300 de ghiozdane constituie deja o tradiţie de la înfiinţarea Episcopiei Devei şi Hunedoarei şi nădăjduim ca ea să continue, dat fiind faptul că procentul de părăsire timpurie a şcolii este din ce în ce mai alarmant, ca urmare a dificultăţilor de ordin  financiar în care se regăsesc multe familii hunedorene. Şcoala constituie fundamentul şi premisa esenţială în dezvoltarea unei societăţi civilizate, în care valorile autentice ale culturii şi identităţii naţionale şi principiile de conduită morală sunt infuzate celor care participă la procesul educaţional în mod continuu, conform programei de învăţământ”, a informat preotul Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, într-un comunicat transmis de instituţie.


Vă recomandăm şi:

Selfie la mormântul lui Arsenie Boca şi paradă cu maşini de fiţe la mănăstire: în ce s-a transformat pelerinajul de la Prislop

Mănăstirea Prislop a devenit o destinaţie „de fiţe“ pentru bogaţii României, care se amestecă printre pelerinii obişnuiţi la mormântul lui Arsenie Boca, ieşind însă în evidenţă prin maşinile de lux cu care descind aici. Unii îşi caută iertarea păcatelor aruncând bani în izvoarele mănăstirii; în schimb, alţi „pelerini moderni“ arată că au venit doar pentru selfie-uri şi pentru icoanele sfinţite, aflate la mare căutare.

REPORTAJ Satul natal al lui Arsenie Boca. Cum transformă localnicii din Vaţa de Sus faima călugărului născut pe meleagurile lor

Satul Vaţa de Sus, unde s-a născut Arsenie Boca, devine treptat un loc de pelerinaj tot mai căutat, iar pentru a-i da o cât mai mare însemnătate amintirii călugărului, localnicii îl împodobesc cu monumente şi picturi reprezentându-l pe duhovnic. În trecut, Vaţa era cunoscută pentru băile termale, dar de câţiva ani cel mai mare complex de agrement este închis şi a fost scos la vânzare.

VIDEO Petrache Lupu, descris de săteni: „Era sfânt, l-a văzut pe Dumnezeu. Apoi minuni n-a mai făcut, că a îmbătrânit şi nu i-au mai dat voie”

Petrache Lupu, ciobanul căruia în tinereţe i s-ar fi arătat însuşi Dumnezeu, este considerat un sfânt de către bătrânii din Maglavit. În satul de pe malul Dunării unde s-ar fi petrecut miracolul, Petrache Lupu are statuie în faţa primăriei, loc de veci la mănăstire, iar o uliţă îi poartă numele. Localnicii povestesc cu patimă despre minunile pe care le-a săvârşit fostul lor consătean.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite