Doi bărbaţi care au urcat cu motoarele în zona alpină a Masivului Parâng au fost amendaţi de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: IJJ Hunedoara.
FOTO: IJJ Hunedoara.

Jandarmii montani au amendat doi motociclişti care au pătruns, fără a avea dreptul, în zona alpină a Masivului Parâng.

Vineri, jandarmii montani din cadrul Postului Parâng au fost sesizaţi cu privire la faptul că, doi bărbaţi au pătruns cu motocicletele în zona naturală din munţii Parâng.

„Jandarmii montani i-au interceptat ce doi motociclişti, în zona Căldarea Mija, aflată în fondul de vânătoare nr. 69, gestionat de Ocolul Silvic Petroşani. Cei doi au recunoscut că au părăsit căile de circulaţie şi au pătruns cu motocicletele în zona naturală, în scop de agrement, cele două mijloace de transport fiind echipate corespunzător deplasărilor în teren accidentat. Întrucât cei doi bărbaţi, domiciliaţi în municipiul Craiova, cu vârste de 39 şi 51 ani, au pătruns în fondul de vânătoare cu motocicletele fără acordul gestionarului, au fost sancţionaţi de jandarmii montani cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 2.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 407/2006 vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

Jandarmii montani recomandă turiştilor să folosească traseele doar în scopul pentru care au fost amenajate, pentru a evita deteriorarea amenajărilor turistice, vătămarea florei şi faunei, crearea unui disconfort pentru celorlalţi turişti şi nu în ultimul rând, producerea unor accidente cu efecte din cele mai dramatice.


Mai puteţi citi şi:

Capii revoltei sângeroase din Hunedoara răsuflă uşuraţi. Sentinţa după violenţele extreme asupra poliţiştilor

VIDEO Şantierul uriaş din vestul ţării. Cum se lucrează în Gara Devei şi la noua cale ferată Simeria - Gurasada

FOTO Săcărâmb, locul magic din Munţii Metaliferi. Cum arată apusul de soare din ţinutul aurului

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite