Daniel Pleşcan a fost trimis în arest la domiciliu. Fiul consilierei judeţene este judecat într-un dosar de trafic de minore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Hunedoara a respins cererea lui Daniel Pleşcan, fiul consilierei judeţene Dorina Pleşcan, de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu cea a cercetării în stare de libertate. În schimb, instanţa a admis cererile depuse de ceilalţi doi inculpaţi în dosarul de proxenetism şi trafic de minore.

Daniel Pleşcan, fiul consilierei judeţene UNPR Dorina Pleşcan, cercetat într-un dosar de Crimă Organizată pentru infracţiuni legate de traficul de minori, a primit astăzi o veste proastă. Instanţa a respins cererea sa de înlăturare a măsurii arestului la domiciliu. În schimb, ceilalţi doi hunedoreni anchetaţi în dosarul DIICOT vor fi lăsaţi în libertate, cu obligaţiile impuse prin măsura controlului judiciar.

„Instanţa respinge cererea formulată de inculpatul Pleşcan Ovidiu - Daniel pentru înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar şi admite cererile formulate de inculpaţii Praţa Silviu Mihăiţă şi Ciociu Mihaela Constantina. Astfel, înlocuieşte măsura preventivă a arestului la domiciliu, luată faţă de inculpatul Praţa Silviu Mihăiţă şi Ciociu Mihaela Constantina, cu măsura preventivă a controlului judiciar”, a informat Tribunalul Hunedoara.

Acuzaţii grave

Cei trei au hunedoreni au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de criminalitate organizată legate de traficul de minori şi proxenetism.

"Din cercetări a rezultat că, în perioada iulie – decembrie 2014, membrii grupării ar fi recrutat cinci tinere, dintre care două minore, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în mai multe locuri de cazare de pe Valea Jiului. O parte din banii obţinuţi din activitatea de prostituţie ar fi fost însuşiţi de membrii grupării", se arăta în comunicatul emis de Poliţia Română, la momentul reţinerii celor trei. Potrivit DIICOT, printre tinerele „recrutate” pentru prostituţie s-ar fi aflat şi studente de la Universitatea din Petroşani, dar şi minore. Ele ar fi fost folosite într-o reţea de proxenetism ce îşi desfăşura activitatea în Valea Jiului şi îşi oferea serviciile unor oameni de afaceri, patroni de baruri şi hoteluri, politicieni sau cetăţeni străini, clienţi ai unor hoteluri din zonă.


Vă recoandăm şi:

Circuitul prostituatelor minore în Valea Jiului. Procesul tinerilor acuzaţi de proxenetism a început: printre inculpaţi se află fiul unei consiliere judeţene

Tribunalul Hunedoara a judecat astăzi, în camere de consiliu, trei hunedoreni acuzaţi de DIICOT că ar fi plasat minore unor clienţi care plăteau pentru sex. Infracţiunile au fost comise în Valea Jiului, iar printre cei implicaţi în dosar se află Daniel Pleşcan, fiul consilierei judeţene Dorina Pleşcan.

Sclave sexuale de pe băncile şcolii: trei proxeneţi au transformat cinci eleve în propriul harem. Victimele se prostituau în garsoniera unui prezentator TV

Mai multe eleve din Valea Jiului au fost victime ale unor proxeneţi. Minorele erau şantajate de aceştia să continue să practice relaţii sexuale pentru bani, cu diferiţi clienţi. Trei hunedoreni, anchetaţi în acest dosar, primit astăzi masura arestului la domiciliu, după ce au fost reţinuţi de DIICOT, pentru infracţiuni de crimă organizată legate de traficul de minori şi proxenetism.

Rellys Tonu, tânăra fotomodel din Călan implicată în dosarul prostituatelor de lux

Rellys Tonu, pe numele adevărat Raluca Tonu, este din Călan şi se numără printre tinerele audiate ca martor în dosarul de proxenetism în care mai multe vedete sunt anchetate pentru că ar fi plasat prostituate unor clienţi cunoscuţi în lumea mondenă din Bucureşti.

Proxeneţii de minore au fost arestaţi preventiv. Fiul consilierei judeţene Dorina Pleşcan se află printre inculpaţi

Tribunalul Hunedoara a admis propunerea de arestare preventivă pe numele lui Daniel Pleşcan, Silviu Mihăiţă Praţa şi Mihaela Constantina Ciociu, anchetaţi într-un dosar de crimă organizată pentru traffic de minore şi proxenetism. Unul dintre inculpaţi este fiul consilierei judeţene UNPR Dorina Pleşcan.

HunedoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite