Curtea catedralei episcopale din Deva e reamenajată după tăierea pinilor bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urmă cu şase luni, curtea catedralei era umbrită de pini. Acum aici va fi amenajat un parc. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
În urmă cu şase luni, curtea catedralei era umbrită de pini. Acum aici va fi amenajat un parc. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Curtea Catedralei Episcopale Sfântul Nicolae din Deva a intrat în proces de reamenajare, după ce la începutul acestui an reprezentanţii episcopiei s-au trezit asaltaţi de plângeri, de la devenii care au reclamat tăierea nejustificată a pinilor care înconjurau lăcaşul de cult.

Zona din faţa Catedrala Sfântul Nicolae din Deva a fost a intrat în şantier. Aici, în locul celor aproape 20 de pini retezaţi la începutul acestui an va fi înfiinţat un părculeţ şi vor fi plantaţi alţi copaci.

În luna februarie, pinii din curtea Catedralei Episcopale din Deva au fost tăiaţi pe motiv că reprezintă un pericol pentru integritatea clădirii.

Tăierea copacilor vechi de mai bine de aproape două secole a stârnit controverse.

Organizaţiile civice din Deva şi mai mulţi arhitecţi au protestat faţă de măsura luată de reprezentanţii bisericii, autorizată la acea vreme de primărie.

Treptat, peste rădăcinile pinilor şi peste întreaga stare de fapt s-a aşternut liniştea.

image

Vă recomandăm şi:

Episcopia Devei şi Hunedoarei are sediu de lux: investiţie de 1,5 milioane de euro

Episcopia Devei şi Hunedoarei se poate mândri cu un sediu de lux pe strada Avram Iancu din municipiul Deva. Cea mai mare parte a fondurilor pentru construirea şi extinderea clădirii administrative a Episcopiei, adică peste 7,5 milioane de lei, au fost alocate, în perioada 2010 - 2014, de la bugetul judeţului Hunedoara.

VIDEO Arhitecţii s-au revoltat după tăierea copacilor din curtea Episcopiei

Reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor Hunedoara s-au declarat împotriva tăierii pinilor din curtea Episcopiei Devei şi Hunedoarei şi a Catedralei Episcopale. În ultimele zile, arborii seculari au fost puşi la pământ şi transformaţi în lemne de foc, motivul invocat fiind acela că puneau în pericol siguranţa bisericii şi a oamenilor.

Tăierea pinilor din curtea Catedralei Episcopale a Devei a stârnit nemulţumiri

Reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoara au decis să taie copacii din curtea Catedralei Episcopale Sfântul Nicolae, pe motiv că sunt prea bătrâni şi pun în pericol siguranţa trecătorilor. Tăierea pinilor a stârnit însă nemulţumirea localnicilor, care au depus plângeri la primărie, în încercarea de a opri defrişările.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite