COVID-19, scenariu roşu în Haţeg. Portul măştii devine obligatoriu în oraş şi în jurul Mănăstirii Prislop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: IPJ Hunedoara.
FOTO: IPJ Hunedoara.

După municipiul Brad şi oraşul Simeria, Haţegul este al treilea oraş din judeţul Hunedoara care a înregistrat o rată a infecţiilor cu noul coronavirus mai mare de 3 cazuri la mia de lcouitori.

Oraşul Haţeg se numără printre cele 101 localităţi hunedorene care înregistrează o incidenţă a cazurilor de Covid-19 mai ridicată de 3 la mia de locuitori. Şi satul aparţinător Silvaşul de Sus se află în aceeaşi situaţie. Haţeg a devenit astfel a treia localitate urbană, după Simeria şi Brad, unde portul măştii de protecţie este obligatoriu în spaţiul public. Şi în satul Silvaşul de Sus, de care aparţine Mănăstirea Prislop, masca de protecţie devine obligatorie.

„Primăria oraşului Haţeg va aduce la cunoştinţă că, în ziua de vineri, 30 octombrie 2020, oraşul Haţeg şi localitatea Silvasu de Sus au atins încidenţa cazurilor de coronavirus de peste 3/1000 de locuitori, motiv pentru care începând de 30 octombrie 2020, intrând în scenariul roşu, trebuie respectate toate măsurile de protecţie sanitară prevăzute de lege, aşa cum acestea se regăsesc în Hotărârea CJSU nr.52/2020.

Printre măsuri amintim: se instituie obligativitatea de purtare a măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gură pentru toate persoanele care au împlinit vârstă de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise; organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturi alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă; activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi; activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă”, se arată într-un comunicat al Primăriei oraşului Haţeg.


Vă recomandăm să citiţi şi:

COVID-19 a lovit un oraş din judeţul Hunedoara. Rata infectărilor a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori

COVID 19 în judeţul Hunedoara. Tot mai multe localităţi depăşesc 3 cazuri la mia de locuitori

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Unde sunt focare, ce şcoli au fost închise, câţi pacienţi sunt în spitale

COVID-19 în judeţul Hunedoara, situaţia la zi: câţi hunedoreni sunt afectaţi direct de pandemie

Alerta care a „trezit” oamenii din judeţul Hunedoara: „gradul de răspândire a noului coronavirus e ridicat”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite