Când va fi modernizat drumul judeţean Hunedoara - Călan. Proiectul investiţiei finanţate de UE a fost scos la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoseaua Hunedoara - Călan. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL. ARHIVĂ.
Şoseaua Hunedoara - Călan. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL. ARHIVĂ.

Proiectul de modernizare a şoselei Hunedoara – Călan a fost scos la licitaţie publică, de Consiliul Judeţean Hunedoara.

De anul viitor vor demara lucrările de modernizare a şoselei Hunedoara - Călan. Deocamdată, Consiliul Judeţean Hunedoara a scos la licitaţie publică elaborarea proiectului tehnic şi a documentaţiei sale pentru modernizarea celor zece kilometri ai Drumului Judeţean 687, incluşi în proiectul finanţat de Uniunea Europeană. În 21 noiembrie va fi prezentat câştigătorul licitaţiei.

În iulie, Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Hunedoara şi Agenţia de Dezvoltare Regională Vest au semnat contractul de finanţare a investiţiei în modernizarea şoselei Hunedoara – Călan (DJ 687), în valoare de 36,39 de milioane de lei, finanţat de UE prin Axa prioritară 6 - Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională.

Consiliul Judeţean Hunedoara va contribui la realizarea acestui proiect cu 3,8 milioane lei, sumă care va acoperi cheltuielile neeligibile ale proiectului şi cota de cofinanţare de 2 la sută ce revine administraţiei judeţene.
În urma investiţiei derulată pe 48 de luni, drumul va fi lărgit la şase metri, având acostamente de câte un metru, iar reabilitarea sa va duce la creşterea siguranţei rutiere, a fluidizării traficului şi a vitezei medie de deplasare pe tronsonul Hunedoara – Călan.

Proiectul mai include construirea unor rigole de scurgere pentru apele pluviale şi o bandă de urcare pentru maşinile grele, pe o lungime de 1,2 kilometri.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Noua şosea construită în munţi, pentru a scoate din izolare satele uitate din Ţinutul Pădurenilor

Cea mai nouă şosea din Ţinutul Pădurenilor este construită în prezent între satele Govăjdia şi Lelese. Drumul care în anii trecuţi era aproape impracticabil a fost lărgit şi asfaltat, iar localnicii îşi pun speranţele că îi va scoate din izolarea care a dus la depopularea zonei.

VIDEO Schimbare spectaculoasă a şoselei spre Mănăstirea Prislop. Drumul pelerinilor lui Arsenie Boca este asfaltat

Lucrările de modernizare a şoselei spre Mănăstirea Prislop se apropie de final. A început asfaltarea drumului judeţean, iar autorităţile din Hunedoara au anunţat că îşi propun să inaugureze investiţia la mijlocul lunii septembrie.

Cele 10 şosele care vor fi modernizate pentru turişti. Drumul spre Lacul Cinciş şi cel al Mănăstirii Prislop sunt pe listă

Lista drumurilor judeţene propuse pentru a fi reabilitate în următoarea perioadă, pentru stimularea turismului, cuprinde şoseaua Hunedoara – Lacul Cincş şi drumul care străbate Dealurile Silvaşului, între Hunedoara şi Haţeg.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite