Cămătari acuzaţi că au obţinut ilegal sute de mii de euro de la mai mulţi oameni de afaceri din judeţul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descinderile au avut loc în zece locaţii din judeţ. ARHIVĂ.
Descinderile au avut loc în zece locaţii din judeţ. ARHIVĂ.

Mai multe percheziţii au avut loc la locuinţele unor hunedoreni anchetaţi pentru infracţiuni de înşelăciune şi cămătărie. Patru persoane au fost reţinute pentru audieri şi sunt acuzate că au obţinut ilegal bani de la oamenii de afaceri pe care i-au împrumutat, impunându-le dobânzi şi garanţii imobiliare pe care păguniţii erau siliţi să le accepte.

Membrii grupării anchetate sunt patru hunedoreni cu vârste între 41 de ani şi 48 de ani. Au fost reţinuţi de procurori, în urma descinderilor, şi sunt suspectaţi că ar fi acordat împrumuturi cu camătă şi ar fi majorat ulterior dobânzile stabilite iniţial, pretinzând în continuare bani, deşi sumele împrumutate şi dobânda erau achitate. „Astfel, suspecţii le-ar fi luat persoanelor împrumutate bani, bunurile imobile aflate în proprietatea acestora sau a unor rude apropiate.

Începând cu 2008, mai multe persoane ar fi apelat la aceştia pentru împrumutul unor sume de bani, de regulă în valută, pentru care suspecţii impuneau în mod obligatoriu o dobândă între 10 la sută şi 50 la sută săptămânal sau lunar, precum şi constituirea unor garanţii imobiliare, ce se realizau prin contracte autentice încheiate de notari din judeţul Hunedoara”, a informat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată.

Nu au mai scăpat de împrumuturi
Din cauza dobânzilor foarte mari percepute, persoanele vătămate nu reuşeau plăti la termene şi astfel pierdeau proprietatea bunurilor ipotecate. Anchetatorii susţin că până în prezent, în cauză au fost identificate şapte părţi vătămate. Valoarea prejudiciului se ridică la 1.000.000 de lei şi 54.200 de euro. De asemenea, din cercetări a rezultat că hunedorenii ar fi realizat împrumuturi de 348.790 de euro, pentru care ar fi încasat dobânzi de 113.890 de euro, fără a declara aceste sume.

În urma anchetei, procurorii au pus sechestru pe zece dintre locuinţele cămătarilor.

Vă recomandăm şi:

FOTO VIDEO Cine e Cristian Litera, temutul interlop pentru care milionarul Alin Simota a fost părăsit de soţie

Reţeta de făcut bani a mafiei în halate albe, îmbogăţită din afacerile ilegale pe seama bolnavilor de cancer

Baronul Văii Jiului: Alin Simota a fost ajutat de interlopi şi de politicieni să se impună în „zona fierbinte” a Hunedoarei

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite