Cadou neaşteptat primit de la Episcopie. Preoţii au donat loturilor de gimnaste aparate sportive de 16.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Episcopul Gurie şi gimnastele. FOTO: Episcopia Devei şi Hunedoarei.
Episcopul Gurie şi gimnastele. FOTO: Episcopia Devei şi Hunedoarei.

Episcopia Devei şi Hunedoarei a donat două aparate de gimnastică necesare pentru antrenamentele loturilor olimpice şi naţionale de gimnastică feminină. Trambulina şi pârtia acrobatică valorează peste 16.000 de euro şi vor fi folosite în sala de antrenamente a Clubului Sportiv Municipal Deva.

O slujbă religioasă a avut loc miercuri dimineaţa în sala de antrenamente a lotului olimpic de gimnastică senioare şi a lotului naţional de junioare din Deva, înainte ca sportivele să primească în donaţie două aparate de gimnastică, de la Episcopia Devei şi Hunedoarei.

Reprezentanţii Episcopiei au achiziţionat pentru sala de antrenamente a celor două loturi o trambulină Gymnova Acrotramp Long de 12, 7 metri şi o pârtie acrobatică, în valoare totală de 16.000 euro.

Ei au susţinut că necesitatea acestor aparate sportive a fost identificată de episcopul Gurie în urma vizitei efectuată de sportivele lotului olimpic şi a celui naţional la Centrul Eparhial al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, în data de 22 mai 2017.

„Cu această ocazie, preasfinţia sa s-a interesat de nevoile stringente ale gimnastelor în vederea maximizării performanţei sportive, prin mijlocirea antrenorului coordonator Nicolae Forminte. Astfel, s-a identificat nevoia urgentă a două aparate sportive pe care Episcopia Devei şi Hunedoarei le-a achiziţionat şi le-a donat lotului olimpic de gimnastică pentru desfăşurarea antrenamentelor în condiţii optime”, a informat Episcopia Devei şi Hunedoarei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Povestea „îngerului păzitor” al copiilor volohi. Cine este călugărul care i-a scos din sărăcia satului din Ucraina pentru a le arăta frumuseţea României

Un călugăr din Munţii Orăştie s-a dedicat ajutării comunităţii de volohi din Ucraina. După mai multe drumuri în satul unde trăiesc familiile marginalizate şi sărace vorbitoare de limba română, duhovnicul schitului de la poalele cetăţilor dacice a adus un grup de copii volohi în România, pentru a le arăta pe viu, istoria românilor.

Marele secret al Episcopiei Devei şi Hunedoarei: un credincios a donat o sumă impresionantă pentru cea mai importantă achiziţie din istoria ei

Episcopia Devei şi Hunedoarei aduce, în premieră, lămuriri asupra unui fapt mai puţin cunoscut: reprezentanţii instituţiei susţin că un credincios a donat o sumă importantă Episcopiei Devei şi Hunedoarei pentru achiziţia imobilelor de pe Strada Andrei Şaguna, din Deva, care au fost restaurate şi transformate în sediul administrativ şi reşedinţa episcopală.

Episcopia neagă intenţia de mutare a osemintelor lui Arsenie Boca în Catedrala Mântuirii Neamului

Episcopia Devei şi Hunedoara susţine că nu există nicio intenţie a Patriarhiei Române, privind mutarea oremintelor călugărului Arsenie Boca, în Bucureşti, la Catedrala Mânturirii Neamului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite