Bosch construieşte o fabrică de maşini de spălat în judeţul Hunedoara. Investiţia va aduce peste 700 de locuri de muncă

0
0
FOTO: ARHIVĂ.
FOTO: ARHIVĂ.

BSH Hausgeräte GmbH, o companie a grupului Bosch a achiziţionat 40 de hectare de teren în Simeria, unde va construi o fabrică de maşini de spălat. Investitorii susţin că vor fi create peste 700 de locuri de muncă.

Grupul Bosch va construi o fabrică de maşini de spălat în Simeria. Investiţia se ridică la 110 milioane de euro, iar pentru înfiinţarea fabricii au fost achiziţionate 40 de hectare de teren în oraşul hunedorean.

„BSH Hausgeräte GmbH îşi continuă cursul de creştere în Europa şi va investi aproximativ 110 milioane de euro într-o nouă locaţie în România în următorii ani. Producătorul de aparatură electrocasnică a achiziţionat un teren de 40 de hectare pentru construirea unei fabrici de maşini de spălat. Părţile contractante au convenit să păstreze confidenţialitatea cu privire la preţul de cumpărare. Construcţia unei hale de producţie, precum şi a unui centru logistic şi a clădirilor administrative trebuie să înceapă pe proprietate încă din acest an”, se arată într-un comunicat al companiei.

Producţia de maşini de spălat va începe în 2020, iar din 2022, compania estimează că va produce un milion de maşini de spălat anual, pentru piaţa europeană. Fabrica din Simeria va fi a patra a grupului BSH după cele din Germania, Spania şi Polonia. „Vom crea peste 700 de locuri de muncă acolo în următorii ani. Scopul nostru este de a produce aparate de uz casnic adaptate nevoilor consumatorilor şi de a face viaţa de zi cu zi mai uşoară pentru oameni. Pentru aceasta avem nevoie de situri de producţie şi de centre logistice de primă clasă”, a informat Mihai Voicila, directorul general al filialei BSH din România, citat de mediafax.ro. Filiala română BSH a fost înfiinţată în 1999 şi comercializează aparate electrocasnice sub mărcile Bosch, Neff şi Zelmer în România. Gama de produse include frigidere, maşini de gătit, maşini de spălat, uscătoare, maşini de spălat vase, aspiratoare, roboţi de bucătărie, maşini de cafea.

De anul trecut, reprezentanţii companiei germane BSH Home Appliance Group, parte a concernului Bosch, şi-au anunţat intenţia de a deschide o fabrică la Simeria.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Grupul german Bosch anunţă construcţia unei fabrici de electrocasnice în Simeria

Haos pe şantierul Autostrăzii Vestului. Un lot în construcţie de patru ani este aproape blocat la 80 la sută din proiect

Cel mai mare zăcământ de aur şi cupru din România este aproape de exploatare. Rezervele de la Rovina valorează 5 miliarde de dolari

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite