Aproximativ 80 de tineri din toată ţara îşi încep vacanţa cu Serbările Zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serbările Zăpezii presupun, printre altele, concursuri de sărit cu sacul
Serbările Zăpezii presupun, printre altele, concursuri de sărit cu sacul

Cei mai buni elevi din 13 judeţe ale ţării fac schimb de experienţă în staţiunea montană Straja. Timp de patru zile, 80 de tineri lucrează la proiecte şcolare, îşi pregătesc singuri mâncarea şi sar pe zăpadă îmbrăcaţi în saci.

NU RATA:

Vrăjitoarele au invadat patinoarul Olimpia

Om de zăpadă gigantic, la Serbările Zăpezii din Comandău

Consiliul Judeţean al Elevilor Hunedoara se reuneşte, astăzi, în staţiunea Straja. Şcolarii organizează, alături de zeci de liceeni din ţară, Serbările Zăpezii. Ajuns la cea de-a treia ediţie, evenimentul are ca scop schimbul de experienţă între cei aproximativ 80 de participanţi.

„Dorim ca acest schimb de experienţă să fie axat pe activităţile extraşcolare care au avut loc pe parcursul anului 2009. Manifestarea este adresată eleviilor din clasele IX-XII”, a declarat Sorin Vlaic, coordonatorul Consiliului Judeţean (CJ) al Elevilor Hunedoara. Potrivit acestuia, la actuala ediţie sunt prezenţi reprezentanţi din 13 judeţe, cele din regiunea de Vest, însă şi din alte colţuri ale ţării, precum Tulcea, Bihor şi Olt.

Joc şi voie bună pe zăpadă

Anul trecut, reuniunea a fost încununată de succes, motiv pentru care se doreşte ca aceasta să devină o tradiţie. Consiliul Judeţean al Elevilor Alba a prezentat proiectul intitulat „Schimbă-ţi mediul, vezi diferenţa”, preluat ulterior de alte judeţe. Prin intermediul acestui program, elevii au avut şansa de a studia pentru o perioadă limitată de timp într-un alt liceu decât cel la care sunt înscrişi. În acest fel, tinerii au fost încurajaţi să observe diferenţele între diferite metode de predare-învăţare şi să înveţe să fie mai eficienţi în activităţile lor. Serbările Zăpezii îmbină proiectele şcolare cu distracţia, iar jocurile în mijlocul naturii şi ghiduşiile sunt la ordinea zilei. „Liceenii se pot înscrie la concursuri de sărit cu sacul, competiţii de săniuş, întreceri pe schiuri, precum şi la jocuri de team building. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu diplome”, a explicat Sorin Vlaic.

La finalul fiecărei zile, copiii vor avea de pregătit o seară tradiţională, specifică zonei din care provin. Reprezentanţii judeţului Tulcea au anunţat deja că vor prepara peşte, iar cei din Botoşani, colţunaşi. Activităţile incluse în programul destinat adolescenţilor cuprind şi drumeţii pe vârful Straja, alături de salvamontişti. Cei 80 de tineri sunt cazaţi la cabana Straja, costul fiind suportat de Primăria Lupeni, iar Fundaţia Judeţeană a Tineretului Hunedoara asigură banii necesari pentru hrană.  Evenimentul este susţinut de Inspectoratul Şcolar  Judeţean.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite