VIDEO Delta Neajlovului, imagini de vis dintr-un paradis situat în Parcul Natural Comana. Cum arată „delta sudului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delta Neajlovului este una dintre comorile naturale ale Munteniei, locul unde sălăşluieşte a doua deltă, ca biodiversitate, după Delta Dunării.

Delta Neajlovului este resursa de apă din Parcul Natural Comana, din judeţul Giurgiu. Parcul se află la doar 30 kilometri de Bucureşti, la jumătatea distanţei dintre Bucureşti şi Giurgiu.

Aici, la Comana, se varsă râul Neajlov, izvorât din câmpia Piteştilor, care parcurge aproapre 190 kilometri. 

Delta Neajlovului se întinde pe o suprafaţă de aproape 25 de kilometri pătraţi, fiind inclusă în Parcul Natural Comana, ce cuprinde păduri, păşuri, lacuri, bălţi (de aici şi denumirea de Balta Comana dată Deltei Neajlovului), canale, mlaştini. 

GALERIE FOTO DIN DELTA NEAJLOVULUI

Parcul Natural Comana are trei arii importante, care trebuie protejate: Rezervaţia Ştiinţifică de ghimpe (Ruscus aculeatus), Rezervaţia Ştiinţifică de bujor (Paeonia peregrina) şi Balta Comana. Găzduieşte 1.300 specii de plante, 157 specii de păsări etc. Specialiştii spun că acesta este mediul ideal pentru jder, dihor, şacal, bursuc. 

image
image

În Parcul Natural Comana se ajunge pe DN5 Bucureşti – Jilava – 1 Decembrie – Adunaţii-Copăceni - Călugăreni sau pe DN6 Alexandria - Ghimpaţi – Schitu - Mihai Bravu.

Aici mai pot fi vizitate, printre altele, Mănăstirea Comana, ridicată de Vlad Ţepeş la 1461, sau Călugăreni, locul cumplitei bătălii duse de Mihai Viteazul împotriva turcilor. 

Pe aceeaşi temă: 

Comana, mănăstirea zidită de Vlad Ţepeş pe o insulă. Ce tezaure istorice extrem de valoroase se găsesc între zidurile clădirii care a fost martora a secole de istorie

FOTO VIDEO Vacanţă în România. „Triunghiul“ în care spiritualitatea se împleteşte cu istoria şi bogăţiile naturii: Comana – Călugăreni – Hereşti

Giurgiu

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite