VIDEO Accident pe Podul Prieteniei: un muncitor a căzut în Dunăre cu tot cu schelă. Şeful ITM Giurgiu: „Firma nu avea voie să trimită oamenii să muncească în condiţii de vânt puternic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul Prieteniei care leaga Giurgiu de oraşul bulgăresc Ruse FOTO Adevărul
Podul Prieteniei care leaga Giurgiu de oraşul bulgăresc Ruse FOTO Adevărul

Un muncitor care lucra ca vopsitor la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse a căzut în Dunăre cu tot cu schelă. Accidentul s-a petrecut miercuri dimineaţă. Pompierii caută corpul bărbatului.

UPDATE ora 12.45: Firma la care era angajat bărbatul care a căzut miercuri dimineaţă, cu tot cu schelă, în Dunăre se numeşte Minisati  şi este din Petroşani. Aceasta avea subcontractate lucrări pentru vopsirea părţii metalice a Podului Prieteniei.

Un amănunt şocant a fost dezvăluit de o persoană apropiată anchetei. Aceasta susţine că schela se afla pe pod, avea prevăzute roţi şi nu era legată de partea metalică.

UPDATE ora 12.30: Şeful ITM Giurgiu, Florin Dinu, a declarat că bărbatul avea carte de muncă. “Firma nu avea voie să trimită oamenii să muncească în condiţii de vânt puternic. Victima avea contract de muncă şi fişă de instruire nu muncea la negru”.

UPDATE ora 12.00: Bărbatul căzut azi-dimineaţă în Dunăre de la o înălţime de peste 20 de metri este căutat de pompieri cu o barcă pneumatică şi o ambarcaţiune fluvială aparţinând Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră. Pentru că ISU Giurgiu nu are în acest moment scafandri, căutările sunt efectuate doar la suprafaţa apei cu ajutorul unor căngi.

- - - - - - - - - - - - -

Un bărbat în vârstă de 48 de ani este dat dispărut după ce a căzut în Dunăre de la o înălţime de peste 20 de metri. Acesta lucra ca vopsitor la structura metalică a Podului Prieteniei Giurgiu - Ruse. Incidentul a avut loc în jurul orei 10.00.

Din primele informaţii se pare că bărbatul este originar din judeţul Gorj. Acesta ar fi căzut în Dunăre cu o porţiune din schela pe care se afla după ce ar fi fost dezechilibrat de vântul puternic.

La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai ISU, Poliţiei Transporturi şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu. Pompierii îl caută pe bărbat, însă şansele de a-l găsi în viaţă sunt reduse.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite