Traficant arestat preventiv după ce fost prins în timp ce ridica un colet cu 10 kilograme de canabis VIDEO

0
Publicat:

Un bărbat suspectat de trafic de droguri a fost arestat după ce a fost prins în flagrant, săptămâna aceasta, la scurt timp după ce a intrat în posesia unui pachet cu 10 kilograme canabis, introdus în România printr-o firmă de curierat. Drogurile urmau să fie comercializate la diverse evenimente.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu au pus în executare, vineri, 5 iulie, șase mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc.

Drogurile au fost aduse din Spania. FOTO DIICOT
Drogurile au fost aduse din Spania. FOTO DIICOT

„Din materialul probator administrat a reieșit faptul că doi inculpați și trei făptuitori (care se sustrag urmăririi penale) au procurat din Spania și introdus pe teritoriul țării droguri de risc (canabis) în scopul comercializării către consumatori din municipiul București și județele limitrofe, cu ocazia unor festivaluri de muzică sau a altor evenimente artistice”, se arată întrun comunicat DIICOT.

Parcursul cercetărilor efectuate, la data de 5 iulie, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant la scurt timp după ce a ridicat un colet, introdus în România prin intermediul unei firme de curierat, în care se afla cantitatea de aproximativ 10 kilograme canabis, porționată în 24 de pungi vidate.

Alte 400 grame de drog au fost găsite la perchezitii. FOTO DIICOT
Alte 400 grame de drog au fost găsite la perchezitii. FOTO DIICOT

Peste 150.000 euro găsiți la percheziții

Procurorii DIICOT l-au reținut pe bărbat, iar ulterior judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Giurgiu a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„În continuarea activităților de urmărire penală din cadrul dosarului, pe parcursul perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate alte 400 grame drog de risc (canabis), suma de 155.200 euro (cu privire la care există bănuială rezonabilă că provine din activitatea infracțională a persoanelor cercetate), precum și alte mijloace de probă”, mai precizează comunicatul DIICOT.

Peste 150.000 euro au fost găsiți la percheziții. FOTO DIICOT
Peste 150.000 euro au fost găsiți la percheziții. FOTO DIICOT

Un alt individ, plasat sub control judiciar

În aceeași zi, procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Giurgiu au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de un alt inculpat.

„Activitățile au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, se mai arată în comunicat.

Amintim că, luna trecută, persoană a fost prinsă în flagrant în timp ce transporta 8 kilograme de canabis, destinate comercializării. Drogurile erau aduse din Spania. Două persoane au fost arestate preventiv în acest caz.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite