FOTO Galeria „Simpli giurgiuveni”, evacuată de Poliţia Locală din cauza unui banner anti-Dumitru Dragomir afişat în timpul meciului de fotbal dintre România şi Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au fost evacuaţi din cauza unui banner / FOTO Bogdan Vladu
Tinerii au fost evacuaţi din cauza unui banner / FOTO Bogdan Vladu

Aproximativ douăzeci de tineri, membri ai galeriei „Simpli giurgiuveni”, au fost evacuaţi de pe stadionul „Marin Anastasovici” marţi seară, în minutul 75 al meciului de fotbal dintre naţionalele de tineret ale României şi Germaniei.

Disputarea în premieră la Giurgiu a unui meci oficial internaţional a atras pe arena „Marin Anastasovici” nu numai spectatorii obişnuiţi ci şi galeriile echipelor de club.

Astfel, la tribuna I, un sector întreg a fost ocupat de galeria Astrei Giurgiu în timp ce la tribuna a II-a a fost prezentă galeria formaţiei CSM Dunărea, formată din aproximativ 20 de tineri.

De asemenea, la tribuna I s-au aflat şi opt suporteri germani ai echipei FC Koln veniţi să-i încurajeze pe ter Stegen şi compania.

Evacuaţi la solicitarea primarului

În minutul 70 al meciului, o parte dintre membri galeriei „Simpli giurgiuveni” au afişat un banner conţinând un mesaj ironic la adresa fostului şef al Ligii Profesoniste de Fotbal Dumitru Dragomir, înlocuit joi în funcţie de Gino Iorgulescu.

Pe bucata de pânză se putea citi mesajul „Mitică te pup pa-pa”, banner-ul fiind afişat preţ de câteva minute.

Acesta nu a fost pe placul primarului Nicolae Barbu. Aflat la lojă, edilul a venit până la marginea balustradei care delimitează zona oficială de restul tribunei şi i-a cerut unui angajat al Poliţiei Locale să sune la colegii săi aflaţi de cealaltă parte a stadionului şi să le transmită să-i evacueze pe tineri cu tot cu bucata de pânză.

Lucru care s-a şi întâmplat în minutul 75 al întâlnirii, „Simpli giurgiuveni” ratând golul superb al lui Romario Benzar.

Curios rămâne totuşi nu modul în care au reuşit tinerii să introducă banner-ul buclucaş în incinta stadionului ci faptul că până la ordinul edilului-şef reprezentanţii Poliţiei Locale se aflau lângă galerie şi nu au reacţionat la vederea mesajului.

Reprezentativele de tineret ale României şi Germaniei au remizat marţi seară, scor 2-2 (1-1), pe arena "Marin Anastasovici" din Giurgiu, într-un meci contând pentru cea de-a şasea grupă preliminară a Campionatului European de Fotbal Cehia 2015 rezervat jucătorilor U21.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite