Bani de la stat pentru elevii giurgiuveni care provin din familii sărace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Liceenii giurgiuveni care provin din familii cu venituri reduse îşi pot depune, începând de astăzi, cererile pentru a primi ajutorul social prevăzut prin programul naţional „Bani de liceu”. Data limită pentru depunerea cererilor este 1 octombrie, iar bursa ce va fi acordată lunar beneficiarilor este de 180 de lei.

Georgeta Stănescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Giurgiu, preciza că de acest ajutor pot beneficia doar elevii al căror venit brut pe membru de familie este de maxim 150 de lei, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii.

„Cei care se încadrează acestei cerinţe trebuie să depună o cerere în acest sens la secretariatul şcolii la care învaţă. Urmează apoi anchetele sociale care să ateste dacă declaraţiile solicitanţilor corespund sau nu realităţii. Dosarele care respectă toate condiţiile vor fi înaintate către ISJ, pentru a fi centralizate”, mai afirmă Georgeta Stănescu.

Pe data de 28 octombrie, Ministerul Educaţiei va afişa pe internet lista  celor care vor beneficia de acest program. Ajutorul de stat se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv în timpul examenelor.

În anul şcolar trecut, au beneficiat de „Banii de liceu” un număr de 1402 elevi giurgiuveni.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite