BAC 2013 Trei tineri din Giurgiu au obţinut nota maximă la examenul de Bacalaureat. Elev de 10: „Pentru a intra la Automatică, meditaţiile sunt necesare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Alexandrescu alături de prietena sa
Dan Alexandrescu alături de prietena sa

Doi absolvenţi ai Colegiului Naţional “Ion Maiorescu” din municipiul Giurgiu şi o absolventă a Liceului Tehnologic “Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale au promovat examenul de Bacalaureat din acest an cu notă maximă.

Candidaţii din judeţul Giurgiu, care au susţinut examenul de Bacalaureat 2013, pot afla rezultatele parţiale, luni, 8 iulie. Elevii pot depune contestaţii luni, între orele 12.00 şi 16.00, iar rezultatele finale pentru BAC 2013 vor fi afişate vineri, 12 iulie, după rezolvarea contestaţiilor

După veştile proaste care au făcut încă o dată de râs judeţul, iată că sunt şi lucruri cu care giurgiuvenii se pot mândri.

Trei absolvenţi ai clasei a XII-a au obţnut nota maximă la examenul de Bacalaureat din acest an: Dan Alexandrescu, Mihai Niculae şi Anca Arambaşa.

Primii doi au fost colegi de clasă la Colegiul Naţional “Ion Maiorescu” în timp ce Anca a învăţat la Liceul Tehnologic “Dimitrie Bolintineanu” din oraşul Bolintin Vale.

Dan şi Mihai au luat 10 la limba română, matematică şi fizică în timp ce Anca a avut 10 pe linie la română, istorie şi geografie.

Îşi urmează visul
“Sincer nu credeam că voi lua notă maximă însă mă aşteptam la cel puţin 9,50 aşadar nu sunt foarte surprins de rezultat” a declarat pentru Dan Alexandrescu pentru “Adevărul”.

Tânărul susţine că s-a ambiţionat să promoveze examenul cu o medie mare pentru că 20% din aceasta contează la facultate.

“Vreau să urmez Automatica. Faptul că 20% din nota de la Bacalaureat contează la admiterea de la facultate mi-a dat aşa, un impuls. Am vrut să îmi demonstrez mie şi celorlalţi că pot lua Bacalaureatul cu notă mare” a mai spus Dan.

Acesta a caracterizat examenul drept unul accesibil. “Pot spune că examenul a fost accesibil pentru cei care au învăţat. E-adevărat că la fizică au fost două subpuncte mai dificile însă mie îmi place această materie aşa că m-am descurcat” a continuat tânărul.

În opinia lui Dan Alexandrescu pentru a fi sigur de intrarea la Politehnică, meditaţiile sunt necesare. “Le mulţumesc în special părinţilor pentru sprijinul acordat şi pentru faptul că m-au ţinut la meditaţie. Consider că meditaţiile sunt necesare pentru această facultate, măcar din clasa a XII-a, pentru că la unele probleme chiar ai nevoie de ajutor” a mai spus Dan Alexandrescu care va susţine două examene, la matematică şi fizică pentru a intra la Automatică.

“Adevărul” a stat de vorbă şi cu mama lui Dan. “Sunt foarte fericită pentru el.  Este munca lui din toţi aceşti ani. El e un copil mai retras, mai cuminte, al cărui vis este să intre la Automatică. Nu l-au interesat olimpiadele sau notele. A fost ambiţia lui” susţine mama adolescentului.

Vă mai recomandăm:

BAC 2013 Promovabilitate zero la un liceu din municipiu! Clasamentul instituţiilor de învăţământ din judeţBAC 2013 Rezultate parţiale / Dezastru la Giurgiu. Aproape două treimi dintre candidaţi au picat examenul maturităţiiBAC 2013 Rezultate parţiale Giurgiu, singurul judeţ în care rata de promovare a scăzut faţă de anul trecut

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / adevarul.ro publică, miercuri, rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Matematică, la Bacalaureat

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / adevarul.ro publică, miercuri, rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Istorie, la Bacalaureat

SUBIECTE BAC 2013 / Peste 300 de elevi din judeţul Giurgiu dau miercuri examenul de Bacalaureat la Istorie

SUBIECTE BAC 2013 / Peste 1.300 de elevi din judeţul GIURGIU dau miercuri examenul de Bacalaureat la Matematică

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Primele reacţii de la Giurgiu ale elevilor, părinţilor şi profesorilor după examenul de Bacalaureat la Limba Română, proba scrisă FOTO VIDEO

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite