Afluenţii râului Argeş dau pe răscoale. Pompierii chemaţi să evacueze apa de pe un drum comunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare hidrologică pentru mai multe râuri din ţară şi afluenţii acestora care riscă să iasă din matcă. Printre judeţele afectate se numără şi Giurgiu, în nordul acestuia fiind deja inundat un drum comunal.

Specialiştii INHGA au informat deja Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu că în perioada 28 mai (ora 10.00) – 29 mai (ora 16.00), pentru afluenţii râului Argeş, se instituie cod galben.

Astfel, autorităţile trebuie să acorde o atenţie sportită râurilor Neajlov, Glavacioc, Sabar şi Dâmbovnic care riscă să iasă din matcă şi să inunde terenurile şi gospodăriile din zonă.

Conform ISU Giurgiu, un prim incident a avut loc în satul Ghionea din comuna Ulmi, unde din cauza ploii o porţiune de drum a fost acoperită cu apă.

„La faţa locului a fost trimisă de dimineaţă o echipă a ISU Giurgiu care evacuează apa cu două motopompe. Este vorba despre un drum comunal din nordul judeţului care a fost inundat pe o suprafaţă de aproximativ 70 de metri. Din păcate încă plouă aşa că operaţiunea este îngreunată” a declarat pentru „Adevărul” Gabriela Olexiuc, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu.

image

În paralel cu avertizarea hidrologică, pentru judeţul Giurgiu se află în vigoare şi un cod galben pentru ploi. Acesta a fost emis de către Administraţia Naţională de Meteorologie şi este valabil până marţi, 29 mai (ora 16.00).

Ploile vor fi abundente, iar izolat pot fi semnalate intensificări ale vântului, descărcări electrice şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 25 de litri pe metru pătrat, iar izolat pot ajunge şi până la 50 de litri pe metru pătrat.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite