Viteza şi poleiul, vinovate pentru producerea a două accidente rutiere în Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poleiul a făcut prăpăd în această dimineaţă pe şoselele din Galaţi, unde două persoane au murit şi alte patru persoane au ajuns la spital.

Seria accidentelor a început în această dimineaţă, la ora 5:00, pe strada Smârdan. Un bărbat în vârstă de 43 de ani, angajat al combinatului siderurgic a renunţat la ideea de a ajunge la serviciu cu o cursă convenţie şi a ales să meargă cu autoturismul personal. Acesta a luat cu el alţi patru colegi. Când au ajuns în apropierea fostelor sere ale Seromgal, şoferul de 43 de ani nu a adaptat viteza la condiţiile unui carosabil acoperit cu polei, iar într-o curba a pierdut controlul volanului, ajungând pe contrasens. Din nefericire, acesta s-a izbit de o autoutilitară care circula regulamentar şi care era condusă de un tânăr de 38 de ani. Impactul puternic a fost fatal pentru un bărbat de 43 de ani care era pasager dreapta faţă în autoturism. De asemenea, şoferul autoutilitarei şi trei pasageri au fost răniţi, fiind acum la Spitalul de Urgenţă Galaţi pentru investigaţii medicale amănunţite. 

Două ore mai târziu, poleiul şi viteza au dus la producerea unui alt accident rutier, de această dată pe Faleza Superioară. O gălăţeancă în vârstă de 50 de ani, care se afla la volanul unui autoturism ce se îndrepta spre Elice, a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un stâlp. În urma impactului, femeia a decedat pe loc. Oamenii legii spun că purtarea centurii de siguranţă i-ar fi putut salva viaţa. 

Specialistii le recomandă conducătorilor auto să reducă viteza pe drumurile cu polei şi să ia piciorul de pe acceleraţie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite