Vineri începe, la Galaţi, Festivalul filmului polonez. Evenimentul durează trei zile, iar intrarea este liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galaţiul este unul dintre cele şapte oraşe din România în care vor fi organizate proiecţiile CinePOLSKA, alături de Braşov, Timişoara, Iaşi, Oradea, Târgu Mureş şi Cluj. Proiecţiile au loc la Muzeul de Artă Vizuală.

Veşti bune pentru cinefili. În perioada 25-27 martie, la Galaţi, în organizarea Institutului Polonez Bucureşti şi Muzeului de Artă Vizuală, va avea loc CinePOLSKA - Zilele Filmului Polonez.

Evenimentul începe pe data de 25 martie, la ora 18.00, cu filmul „Dumnezeii”, o poveste despre Zbigniew Religa, un cardiochirurg eminent, care în anii ’80 ai secolului al XX-lea, a pus, prin forţele proprii, bazele unui program de transplant de inimă în Polonia.

Filmul, realizat în stil hollywoodian de tânărul regizor Łukasz Palkowski, a obţinut premiul cel mare la prestigiosul Festival de Filme Artistice Poloneze din Gdynia, Polonia.

„Majoritatea filmelor prezentate în cadrul ediţiei din acest an a CinePOLSKA înfăţişează poveşti reale. Privindu-le, poţi cunoaşte evenimente puţin cunoscute din istoria Poloniei şi Europei, dar şi oameni care au participat la ele”, spune Agnieszka Skieterska, directorul Institutului Polonez din Bucureşti, care organizează CinePOLSKA.

Galaţiul este unul dintre cele şapte oraşe din România în care vor fi organizate proiecţiile CinePOLSKA, alături de Braşov, Timişoara, Iaşi, Oradea, Târgu Mureş şi Cluj. Intrarea este liberă şi se face în limita locurilor disponibile.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite