VIDEO FOTO Peste 300 de gălăţeni au protestat faţă de ordonanţa privind graţierea: „La închisoare, nu la guvernare!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de gălăţeni s-au adunat în faţa Palatului Administrativ din Galaţi pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de intenţia Guvernului de a adopta ordonanţa privind graţierea. Oamenii au cântat şi au fluturat tricolorul, dar în special au strigat lozinci şi au afişat pancarte cu mesaje anticorupţie.

La iniţiativa unui gălăţean făcută publică pe o reţea de socializare, peste 300 de gălăţeni s-au strâns astăzi în faţa Palatului Administrativ din Galaţi începând cu ora 17,00 pentru a protesta faţă de intenţia Executivului de a adopta ordonanţa privind graţierea, dar şi faţă de dorinţa guvernanţilor de-a modifica Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

Oamenii au fluturat tricolorul, au cântat şi au scandat lozinci cu mesaje anticorupţie de genul ”Galaţiul în stradă, corupţii la răcoare”,  ”La închisoare, nu la guvernare”, ”DNA, să vină să vă ia”, ”Liviu Dragnea nu uita, va veni şi vremea ta” şi ”Nu o să vă lăsăm să ne umiliţi tocmai prin votul bătrânilor minţiţi”.

Gălăţenii susţin că vor ieşi în stradă ori de câte ori va fi nevoie pentru a da un semnal clar guvernanţilor că nu vor accepta niciun fel de derapaje de la statul de drept.

”Ei cred că se joacă cu noi. I-au prostit pe ăştia bătrâni să îi voteze, iar acum cred că pot să facă ce vor în ţara asta. Nu e deloc aşa şi prin această ieşire în stradă, dar vor mai fi şi altele, le arătăm exact asta, că nu pot face ce vor”, ne-a declarat Marian Neamţu (43 de ani).

”Toţi tâmpiţii au ajuns la conducerea ţării. A tunat şi i-a adunat. Nu se mai poate aşa ceva. Mi se pare incalificabil ca toţi penalii, al căror loc e la puşcărie, să ajungă să voteze graţieri şi să modifice legislaţia penală. Vom ieşi în stradă până când îi vedem plecaţi”, ne-a declarat Vasilica Pop (38 de ani).

Protestatarii adunaţi în faţa Palatului Administrativ din Galaţi au reclamat intenţia politicienilor de a scăpa de dosarele penale şi sancţiunile privative de libertate prin intenţia de a graţia pedepsele de până la cinci ani, de a dezincrimina abuzul în serviciu, dacă prejudiciul nu depăşeşte 200.000 de lei, dar şi faptul că denunţurile nu pot fi făcute decât la maxim şase luni de la data comiterii faptelor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite