VIDEO Dorel de la Spaţii Verzi udă bălăriile din oraş cu furtunul, ca să crească buruiana mare. „Păi, dacă m-a pus şeful, ce să fac?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meşterii „Dorel” de la Spaţii Verzi FOTO Captură video
Meşterii „Dorel” de la Spaţii Verzi FOTO Captură video

Situaţia s-a petrecut în cartierul „Dimitrie Cantemir” din Galaţi. La scurt timp, la câteva sute de metri distanţă, pe scuarul de la intrarea în oraş, un alt gălăţean a fotografiat o cireadă de vaci păscând rulourile de gazon tocmai aşezate, între sensurile de mers ale unui bulevard. Autorităţile ridică din umeri şi-şi pasează răspunderea.

Imagini demne de filmele de comedie au fost filmate zilele trecute de un locuitor al cartierului gălăţean „Dimitrie Cantemir”.

Undeva în apropierea prânzului, doi muncitori de la „Gospodărie Urbană” (entitate subordonată Primăriei Galaţi, care are în atribuţiuni amenjarea şi îngrijirea spaţiilor verzi, a mobilierului urban şi a altor amenajări edilitare) udau de zor, cu furtunul, dintr-o autocisternă, bălăriile (mohor, ştir, troscot, măturică şi altele asemenea), crescute de-un stat de om acolo unde, teoretic, ar trebui să fie spaţii verzi.

Întrebaţi de gălăţeanul care a făcut filmarea dacă nu le este cumva ruşine de ceea ce fac, cei doi răspund că nu li se pare chiar în regulă, dar dacă i-a pus şeful n-au ce să facă. 

Gălăţeanul insistă ca unul dintre muncitori să-şi sune şeful şi să-i spună că locul unde i-a pus să ude este un lan de buruieni, însă acesta refuză, pe motiv că n-ar avea numărul de telefon al acestuia.

În cele din urmă, şeful este sunat (directorul Gospodărire Urbană este Bogdan Ardean, consilier municipal PSD), iar dispoziţia acestuia este transmisă de muncitori reporterului de ocazie: „A zis să udăm mai departe că or să vină apoi echipa să tundă iarba”.

De-abia într-un final la faţa locului sunt trimişi câţiva muncitori care se apucă să taie buruienile din jurul unor copăcei, în vreme ce lanul de bălării, întins pe mai bine de trei hectare, rămâne pe loc.

De altfel, bălăriile sunt de ani de zile o mare problemă în cartierul „Dimitrie Cantemir”, dat fiind că acesta se află în plin câmp, dincolo de Siret, pe teritoriul judeţului Brăila. În zonă ajung foarte rar atât oamenii de la Gospodărire Urbană, cât şi de la alte companii de utilităţi publice, spre nemulţumirea celor câteva sute de locuitori care stau în blocurile ANL.

Muncitorii udă mohorul, vacile pasc gazonul

La doar câteva sute de metri distanţă, pe scuarul de la intrarea în Galaţi dinspre Brăila (pe bulevardul Galaţi), un alt gălăţean a fotografiat, la scurt timp de la incidentul relatat mai înainte, o cireadă de vaci care păştea gazonul tocmai pus. Şi nu orice fel de gazon, ci unul special, plantat sub formă de rulouri, ca pe stadioane.

Vaci păscând gazonul pe un bulevard din Galaţi FOTO Facebook

Chestionat de media, directorul Gospodărie Urbană s-a delimitat de situaţie, afirmând că responsabilitatea instituţiei pe care o conduce este să îngrijească spaţiile verzi şi nu să le apere de vaci.

În cele din urmă, Poliţia locală l-a găsit şi l-a amendat pe proprietarul animalelor (un cetăţean dintr-o localitate aflată la 40 de kilometri de Galaţi, care a închiriat, chiar de la Primăria Galaţi, o păşune de la marginea oraşului), însă o parte din gazon a fost distrus de copitele vacilor.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite