VIDEO Cum înşeală comercianţii la cântar. Ce trebuie să verificaţi pentru a fi siguri că nu sunteţi păcăliţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: www.ziare.com
Foto: www.ziare.com

Poliţiştii din Galaţi au confiscat şase cântare neomologate şi neverificate metrologic. Pe unele dintre acestea erau montate dispozitive electronice care erau comandate prin telecomandă, fiind folosite pentru a înşela clienţii la preţ.

Până la finele lunii octombrie 2019, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale desfăşoară o serie de acţiuni de control la nivelul municipiului Galaţi, vizate fiind în special pieţele agroalimentare, dar şi alte locuri în care unii comercianţi, încălcând prevederile legale, valorifică produse agricole. În doar două zile poliţiştii locali au confiscat şase cântare neomologate şi neverificate metrologic, folosite de comercianţi în Piaţa ,,Calea Basarabiei” din Galaţi şi pe strada Aleea Comerţului din Micro 39 A.

,,Având în vedere că sezonul de toamnă a început, implicit activitatea de aprovizionare pentru iarnă, Poliţia Locală a organizat şi desfăşoară mai multe acţiuni specifice privind respectarea regulilor de comerţ, în special în pieţele gălăţene, dar şi în alte locaţii din interiorul cartierelor. Vom urmări în cadrul acestor controale existenţa actelor de provenienţă a mărfurilor, calitatea acestora, şi nu în ultimul rând dacă cântarele folosite în activitatea de comerţ sunt verificate metrologic şi omologate. Recomand gălăţenilor, în situaţia în care sunt suspiciuni că au fost păcăliţi, înşelaţi la cântar, să sesizeze Poliţia Locală la numărul de telefon 0236/955, sau orice patrulă de poliţişti locali”, a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Pe perioada verificărilor, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au constatat că două persoane care comercializau struguri în Piaţa ,,Calea Basarabiei” foloseau cântare pe care aveau montate dispozitive elecronice care erau comandate printr-o telecomandă. Dispozitivele au fost distruse de comercianţi la vederea oamenilor legii care urmau să facă controlul în zonă. Cel mai probabil, acestea erau folosite pentru a afişa alte cantităţi decât cele reale pe cântare, înşelând astfel clienţii la preţ.Un tânăr de 25 ani, din localitatea Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, a fost depistat în timp ce comercializa struguri fără a deţine documente de provenienţă a mărfii. Acesta s-a ales cu o sancţiune contravenţională în valoare de 500 de lei, şi conform prevederilor legii 12/1990, întreaga cantitate de struguri, respectiv 3.262 de kilograme, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unui operator economic autorizat, în vederea valorificării.

cantar dispozitiv electronic Galati

“Chiar dacă mare parte dintre comercianţii din pieţele gălăţene sunt în legalitate, mai sunt persoane care încearcă prin tot felul de metode, să facă profit, încălcând prevederile legale. În aceste cazuri intervin poliţiştii locali care fac în această perioadă controale ample menite să-i protejeze pe cetăţenii care îşi fac cumpărăturile în pieţele gălăţene.Referitor la folosirea cântarelor neomologate, recomandăm gălăţenilor, pentru a nu fi victime ale comerciaţilor certaţi cu legea, să încerce să achiţioneze produse doar de la cei care folosesc cântarele Administraţiei Pieţelor. Acestea pot fi recunoscute uşor, datorită etichetelor colantate pe acestea”, a declarat Dănuţ Munteanu, şeful Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Biroul Evidenţa Persoanelor.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite