Vechiul teatru al unui oraș, scos la vânzare. Era considerată cea mai elegantă clădire artistică

0
Publicat:

Fostul Teatru Odeon din Galaţi, o clădire emblematică a oraşului, este scos la vânzare la preţul de 690.000 de euro, potrivit unui anunț al Romania Sotheb’s International Realty.

Teatrul Odeon din Galați FOTO Romania Sotheby’s International Realty
Teatrul Odeon din Galați FOTO Romania Sotheby’s International Realty

Bijuteria arhitecturală, recunoscută în presa vremii drept „Cel mai elegant teatru din Galaţi", reprezintă o proprietate cu potenţial pentru investitorii care doresc să contribuie la protejarea patrimoniului cultural al oraşului. 

Construit iniţial în 1911 de către Apostol P. Papadopol, un comerciant eminent şi un filantrop apreciat, fostul Teatru Odeon reprezintă un reper istoric şi cultural.

După decesul lui Papadopol în 1914, teatrul a trecut în posesia lui Ioan D. Prodrom, o rudă apropiată şi fost partener de afaceri.

Prodrom, o figură respectată în cercurile politice şi comerciale din Galaţi, a transformat teatrul într-un centru cultural. Celebru sub numele de Teatrul Odeon, a devenit unul dintre punctele de atracţie ale Galaţiului interbelic.

Clădirea, situată pe strada Domnească din Galați, are elementele arhitecturale originale intacte, faţada fiind renovată. 

Reprezentanții Romania Sotheby’s International Realty spun că au deja un istoric semnificativ în a ajuta la readucerea la viaţă a clădirilior reprezentative din oraşul Galaţi.

În Galaţi, o altă clădire istorică, Casa Auschnitt, a fost vândută de compania de consultanţă imobiliară. Edificiul, unul dintre cele mai frumoase din oraş, a găzduit diverse activităţi comerciale, precum cazino şi restaurant, în ultimii ani.

În 1991, casa Auschnitt a fost clasată în lista monumentelor istorice, în categoria Arhitectură. Imobilul a fost apreciat pentru coloanele sale, elementele faţadelor, grădina absolut superbă şi mai ales pentru interiorul cochet.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite