UPDATE Toxiinfecţie în masă: 19 copii dintr-o comună din judeţul Galaţi au ajuns la urgenţe din cauza laptelui primit la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au fost duşi la spital. FOTO Arhiva/ C. Crângan
Copiii au fost duşi la spital. FOTO Arhiva/ C. Crângan

19 copii cu vârste între 10 şi 14 ani, din mai multe clase de la Şcoala Generală nr. 3 din comuna Pechea au acuzat o stare de rău în cursul zilei de vineri, motiv pentru care au fost transportaţi la Spitalul de Copii din Galaţi. Primele concluzii ale medicilor sunt că de vină este laptele stricat distribuit la şcoală. Produsul, furnizat de o firmă din Braşov, a fost retras din sistemul de distribuţie şcolar.

Încă o toxiinfecţie în masă în rândul copiilor produce îngrijorare. De data aceasta este vorba despre 19 elevi cu vârste între 10 şi 14 ani, din mai multe clase de la Şcoala Generală nr. 3 din comuna Pechea, care au fost internaţi vineri seară la Spitalul de Copii din Galaţi, după ce au acuzat vărsături şi diaree severă.

UPDATE. 5 martie, ora 10,45

Autorităţile confirmă faptul că laptele distribuit şcolarilor este cel care a cauzat îmbolnăvirea.

Mihăiţă Măncilă, primarul comunei Pechea, a declarat că laptele este furnizat şi ambalat de o firmă din Braşov şi că era în termenul de garanţie. „Totuşi, după ce li s-a făcut copiilor rău, s-a observat că unele cutii, dintre cele neconsumate, erau uşor bombate”, a spus primarul.

Faptul este confirmat şi de reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Galaţi, dr Liliana Iordăchescu, care a declarat că unele probe de lapte prezentau modificări organoleptice. fapt pentru care se va face o analiză amănunţită în laborator. 

DSP Galaţi a instituit, în această dimineaţă, sistemul de alertă rapidă în reţeaua medicală şcolară astfel încât tot laptele din acest lot să fie retras de la consumul de către copiii de şcoală.

În prezent, starea copiilor este ameliorată.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Prima suspiciune (formulată de medicii de la Pechea) a fost aceea că este vorba de o toxiinfecţie alimentară, principalul suspect fiind laptele primit la şcoală. Deoarece starea elevilor impunea spitalizarea, a fost anunţat serviciul de Ambulanţă, copiii fiind duşi la Spitalul de Copii „Sf. Ioan” din Galaţi.

Deocamdată se merge pe ipoteza toxiinfecţiei din cauza laptelui consumat de copii la şcoală, însă au fost prelevate probe şi de la magazinele din zonă, dar şi de la sursele de apă. Starea copiilor este stabilă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite