UPDATE Crimă înfiorătoare la Galaţi. O femeie a fost ucisă, iar ucigaşul i-a tăiat mâinile şi picioarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Trupul ciopârţit al unei femei a fost descoperit în noaptea de miercuri spre joi, 20 iunie, pe şoseaua de Centură din Galaţi, în apropiere de Cimitirul Sfântul Lazăr. Victima a fost identificată după câteva ore de la începerea anchetei. Este din Brăila, are 67 de ani şi se numeşte Dumitra Plopeanu. Un suspect a fost ridicat de poliţişti şi este audiat de procurori.

UPDATE 17.00 Bărbatul 75 de ani, suspectat de omor şi profanare de cadavre, a fost reţinut de procuror pentru 24 de ore, pe baza de ordonanţă, şi va fi propus la arestare preventivă.

UPDATE 15.00 Potrivit unor informaţii preliminare ale anchetei legate de oribila crimă de la Galaţi, femeia al cărei corp a fost tranşat şi aruncat în zona Centurii Galaţiului este din Brăila. Se numeşte Dumitra Plopeanu şi are 67 de ani. Ea fusese dată dispărută de la domiciliu în 16 iunie 2019. Se pare că ea avea o relaţie amoroasă, de circa o jumătate de an, cu bărbatul de 75 de ani, din Galaţi, care este principalul suspect în ancheta penală. Presupusul criminal a fost găsit într-un sat din judeţul Bacău, unde are o casă, şi a fost adus în stare de reţinere la Galaţi.

UPDATE 12.00 Principalul suspect în cazul crimei înfiorătoare de la Galaţi este un pensionar de 75 de ani. Conform unor surse judiciare, bătrânul cunoştea victima, o femeie de 63 de ani, pe care ocazional o invita în apartamentul său şi se pare că întreţineau şi relaţii sexuale. Noaptea trecută, pensionarul şi-a pierdut cumpătul după ce se pare că femeia i-ar fi reproşat că nu este mulţumită de ”prestaţia” sa la pat. Înfuriat la culme, bătrânul a luat un cuţit şi a lovit-o în neştire.

”Moartea victimei a fost deosebit de violentă. A fost omorâtă cu mai multe lovituri de cuţit, iar apoi corpul a fost transportat în cada de la baie, unde a fost tranşat, în sensul că i s-au tăiat mâinile şi picioarele, iar apoi a fost transportat pe Drumul de Centură şi abandonat acolo. Un suspect este audiat în momentul de faţă la Parchet sub suspiciunea de omor şi profanare de cadavre. Criminaliştii fac cercetări la faţa locului”, ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Ştirea iniţială

Poliţiştii au făcut o descoperire macabră în noaptea de miercuri spre joi, 20 iunie. Trupul unei femei rămasă încă neidentificată a fost găsit de oamenii legii pe şoseaua Drumul de Centură.

Conform unor surse judiciare, victima prezintă numeroase urme de violenţă pe corp, iar mâinile şi picioarele au fost secţionate, fiind găsite de anchetatori lângă cadavru. Zona a fost împânzită de poliţişti, criminaliştii ridicând probe de la faţa locului.

Trupul neînsufleţit al femeii a fost dus la Serviciul de Medicină Legală Galaţi pentru efectuarea necropsiei. Aceasta va stabili dacă femeia a fost mutilată înainte de a fi ucisă sau adacă acest lucru s-a realizat după moartea victimei. În funcţie de rezultatul autopsiei, procurorii vor stabili şi încadrarea juridică a faptei, respectiv omor calificat sau omor şi profanare de cadavre.

Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Poliţiştii au deja un suspect, care a fost ridicat şi dus la Parchet, unde este audiat în momentul de faţă de către procurori. Vom reveni cu amănunte.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite