Un şofer inconștient a dat radarul peste cap. Circula cu 163 km/h într-o localitate din Galați

0
Publicat:

Un tânăr în vârstă de 24 ani, din județul Galați, a fost surprins de radar într-o localitate cu 114 km/h peste viteza legală. Poliţiştii i-au suspendat permisul şi l-au amendat.

Șofer, prins la volan cu 163 km/h în localitate  sursa: Arhivă Adevărul
Șofer, prins la volan cu 163 km/h în localitate sursa: Arhivă Adevărul

Polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au depistat marți seară, pe DN 25, în comuna Ivești, un bărbat, de 24 de ani, din municipiul Galați, care a condus autoturismul cu viteza de 164 de km/h, depășind astfel viteza legal admisă cu 114 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă contravențională, în cuantum de 2.175 de lei. Totodată, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovada înlocuitoare a permisului de conducere, fără drept de circulație, din momentul depistării.

În perioada 2 - 28 august, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au desfășurat o acțiune, pe raza județului Galați, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Acțiunea a urmărit combaterea nerespectării regimului legal de viteză, depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive, combaterea comportamentului agresiv al conducătorilor auto, pe drumurile publice, impunerea și menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică", informează IPJ Galați.

Pe parcursul celor șapte zile de acțiuni, polițiștii au constatat comiterea a 1.035 de contravenții, aplicând tot atâtea sancțiuni contravenționale, în cuantum de 338.865 de lei.

162 de conducători auto au fost sancționați pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 80 de pietoni pentru traversare neregulamentară, 126 de bicicliști, 19 căruțași, precum și 8 conducători de trotinete electrice, pentru nerespectarea legislației rutiere în vigoare.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite