Un nou lot de aparatură medicală performantă a intrat în dotarea Spitalului Clinic de Urgenţă din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noile aparate din dotarea Spitalului Judeţean Galaţi FOTO I. Negru
Noile aparate din dotarea Spitalului Judeţean Galaţi FOTO I. Negru

Potrivit autorităţilor, este vorba despre o linie de laparoscopie şi două platforme de electrochirurgie şi de sigilare vasculară, care au costat în total aproape 900.000 de lei, bani din bugetul CJ Galaţi şi al Ministerului Sănătăţii.

Un nou lot de aparatură medicală performantă a ajuns la dispoziţia chirurgilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi. Este vorba, după cum au precizat autorităţile, de o linie de laparoscopie şi două platforme de electrochirurgie şi de sigilare vasculară.

„Sunt dotări extrem de importante pentru medicii chirurgi, care acum pot face o gamă mult mai largă de intervenţii şi de o complexitate mult mai mare. Până acum, principalele intervenţii laparoscopice erau cele de colecist. Cu noua aparatură, care oferă o claritate a imaginii mult mai mare, chirurgii pot interveni laparoscopic şi asupra altor organe interne sau zone anatomice”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

„Pacienţii au dureri mult mai mici, se vindecă mult mai repede, complicaţiile postoperatorii sunt mult mai reduse, iar costurile cu spitalizarea scad considerabil. Noua linie laparoscopică nu putea fi folosită fără platforme de electrochirurgie şi de sigilare vasculară cu dublă tehnologie, care permit medicilor să intervină mult mai rapid şi mai sigur asupra vaselor de sânge”, a adăugat oficialul

Valoarea echipamentelor medicale este de 879.570 de lei, fondurile fiind asigurate de la bugetul Consiliului Judeţean Galaţi şi de la Ministerul Sănătăţii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite