Ministerul Sănătăţii: 34 de cadre medicale din judeţul Galaţi sunt infectate cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Galaţi sunt infectate cu SARS-CoV-2 angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi ai cel puţin patru spitale. La nivel naţional, duminică, 12 aprilie 2020, erau bolnave de Covid-19 nu  mai puţin de 812 cadre medicale, dintre care mai mult de jumătate sunt de la Suceava.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, duminică, 12 aprilie 2020, că 812 cadre medicale din România sunt înregistrate oficial ca fiind infectate cu coronavirus, mai mult de jumătate dintre acestea fiind la Suceava.

„Un număr de 812 cadre medicale sunt infectate in Romania cu noul coronavirus, conform raportărilor primite de către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu. Menţionăm că această ultimă raportare datează de vineri, 10 aprilie 2020”, a transmis ministerul.

Cele mai multe cazuri, 429, sunt la Suceava. În Bucureşti sunt 103 cazuri, în Arad sunt 44, în Hunedoara - 35, la Galaţi şi Neamţ - câte 34,  în Timiş - 24, în Alba 18, în Iaşi - 13, în Sibiu - 11. Alte 20 de judeţe au între 1 şi 10 cazuri.

În ceea ce priveşte situaţia de la Galaţi, cadrele medicale infectate provin de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi de la cel puţin patru spitale, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul Militar de Urgenţă şi Spitalul de Pediatrie.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite