Un gălăţean care a pescuit în perioada de prohibiţie a apelat la o metodă inedită de a-şi ascunde peştele capturat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pescarul de ocazie a fost prins de oamenii legii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, împreună cu un lucrător A.N.P.A. – Filiala Moldova. Aceştia l-au oprit pe gălăţean pe digul de protecţie al râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Brăneşti.

Florin B. are 49 de ani şi este din Galaţi. Marţi, pe 17 mai 2016, acesta s-a decis să meargă la pescuit în plină prohibiţie. După ce a prins suficient peşte, bărbatul s-a urcat la volanul maşinii sale, însă la scurt timp a fost oprit de poliţiştii de frontieră pe digul de protecţie al râului Prut.

Oamenii legii i-au controlat autoturismul şi au fost surprinşi să afle că pescarul îşi ascunsese cele 21 de kilograme de peşte din specia somn, în compartimentul motor.

Bărbatul a declarat că a pescuit peştele din râul Prut, cu ajutorul unor cârlige metalice de tip pripon, fără a deţine autorizaţie de pescuit, uneltele fiind descoperite cu ocazia cercetării la faţa locului.

„Poliţiştii de frontieră au predat cantitatea de peşte în valoare de 380 lei unei societăţi de profil spre valorificare, uneltele de pescuit in valoare de 50 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele lui Florin B. se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuitul prin orice metode şi mijloace în perioada de prohibiţie şi deţinerea, transportul fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, a declarat comisarul Ion Irimia, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite