Un cartier din Galaţi, inundat în urma unei ploi torențiale. Pompierii scot apa cu motopompele VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ploaie torenţială de aproape două ore a dus la inundarea cartierului Valea Oraşului, din Galaţi. Apa a inundat zeci de curţi, iar la faţa locului au fost trimise trei motopompe de mari dimensiuni și 20 de pompieri.

Vechea problemă a canalizărilor care nu fac faţă a dus iar la inundarea cartierului Valea Orașului din Galați. Pe strada Alexandru Moruzi unde se află Spitalul CFR, apa a ajuns să măsoare în jur de 40 de centimetri.

Potrivit pompierilor, aproape 50 de curți sunt inundate. Locuitorii se tem ca apa să nu crească şi mai mult şi să le intre în casă, mai ales că zona este predispusă la inundaţii. 

Pompierii scot apa cu motopompele FOTO: ISU Galați
Pompierii scot apa cu motopompele FOTO: ISU Galați

De teamă, un bărbat de 54 de ani, a suferit un atac de panică și a fost stabilizat de echipa SMURD sosită la fața locului, care l-a transportat la spital.

Stația de pompare funcționează la capacitate maxima, iar ISU Galați a adus în zona trei motopompe mobile pentru a evacua apa din curțile oamenilor. 20 de pompieri ajută la evacuarea apei. 

Cod galben de inundaţii pe râuri din 16 bazine hidrografice

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii, ce vizează 16 bazine hidrografice, pe durata orelor următoare.

Potrivit hidrologilor, în intervalul orar 13:00 - 24:00, sunt posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe unele sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Dunăre - afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Desnăţui, Jiu, Olt, Siret, Prut precum şi râurile din Dobrogea.

Atenţionarea hidrologică vizează, în principal, fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din judeţele: Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Timiş, Caraş-Severin, Cluj, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Argeş, Olt, Sibiu, Vâlcea, Prahova, Buzău, Galaţi, Constanţa şi Tulcea, transmite Agerpres.

INHGA precizează că fenomenele hidrologice prognozate se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe parcursul zilei de duminică, între orele 16:00 - 22:00, şi pe unele râuri din judeţele Bihor, Caraş-Severin şi Tulcea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite