Ucrainean prins cu acte false la frontiera de est. Conducea un TIR pe baza unui atestat profesional contrafăcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul de TIR depistat cu acte false FOTO Poliţia de Frontieră
Şoferul de TIR depistat cu acte false FOTO Poliţia de Frontieră

Bărbatul în vârstă de 52 de ani a declarat poliţiştilor de frontieră că a obţinut documentele - despre care i s-a spus că sunt autentice - de la o firmă din Kiev, căreia i-a plătit suma de 30 de euro.

Încă un set de acte false depistat de poliţiştii de frontieră de la Galaţi. La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control cetăţeanul ucrainean Valerii P., în vârstă de 52 de ani.

 Acesta conducea un ansamblu rutier format  dintr-un cap tractor marca Daf şi o remorcă marca Schmitz, ambele vehicule fiind înmatriculate în Ucraina.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un certificat de competenţă profesională pentru transport internaţional de mărfuri care părea falsificat.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals”, a informat Poliţia de Frontieră.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a obţinut certificatul de la o societate din Kiev, în schimbul sumei de 30 euro şi că nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta nu ar fi fost autentic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.
 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite