Transport de plasmă hiperimună de la Galaţi pentru salvarea unui medic care a îngrijit pacienţi infectaţi cu coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne a preluat plasmă hiperimună de la Galaţi,  care a fost transportată apoi la Târgu Mureş pentru a ajuta la recuperarea unui pacient cu COVID-19, a cărui stare de sănătate este gravă.

Marţi, 18 august, un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne a aterizat la Galaţi pentru a prelua şase pungi de câte 200 de mililitri de plasma hiperimună. Aceasta este destinată unui pacient aflat în stare gravă la spitalul din Târgu Mureş.

Este vorba despre un  medic care a îngrijit bolnavi infectaţi cu coronavirus, a declarat Camelia Stoichiţescu, managerul Centrului Regional de Transfuzii Galaţi. Plasma hiperimună care a ajuns la Târgu Mureş a fost recoltată de la doi gălăţeni care s-au vindecat de COVID-19.

Centrul Regional de Transfuzii Galaţi este dotat cu un aparat de plasmafereză, ce permite recoltarea de plasmă. Zilnic, unul până trei gălăţeni vin să doneze plasmă. 

Până acum, peste 50 de gălăţeni care s-au vindecat de coronavirus au ales să doneze plasmă pentru a ajuta persoanele diagnosticate cu COVID-19, a căror stare de sănătate este gravă, să se recupereze mai repede.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite