Tomograful de la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi este din nou funcţional, după cinci luni de pauză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aparatul s-a defectat la începutul lunii februarie, iar de atunci s-au tot căutat soluţii pentru a finanţa cumpărarea piesei defecte, în valoare de aproape 90.000 de euro, apoi s-a intrat în procedura licitaţiei electronice, care nu este deloc simplă şi nici rapidă.

Veşti bune pentru pacienţii din Galaţi. Cel mai modern tomograf de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi este din nou funcţional.  A fost achiziţionat tubul dispozitivului, iar  piesa defectă a fost deja înlocuită. Valoarea investiţiei a fost de 385.000  de lei, fonduri alocate de Consiliul Judeţean Galaţi.

„Am făcut toate demersurile ca tomograful să fie cât mai repede în stare de funcţionare. Am alocat imediat  fonduri pentru repararea tomografului, însă a fost nevoie de timp pentru finalizarea procedurile de achiziţie. Ne dorim să aducem încă un computer tomograf, astfel încât să asigurăm la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi tot necesarul de servicii de imagistică. De asemenea, lucrăm la un proiect de dotare a unităţii medicale cu aparatură medicală performantă , cum este acceleratorul liniar de particule ”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Computerul tomograf aflat în dotarea unităţii medicale permite scanarea rapida a zonei investigate cu o doză minimă de iradiere, dar şi scanarea în secţiuni foarte fine. Computerul tomograf a fost achiziţionat în 2014 şi a costat 1.450.800 de lei.  

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite