Tentativă de suicid în Penitenciarul Galaţi. Un deţinut condamnat pentru omor calificat a încercat să se spânzure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Galaţi în urmă cu cinci ani. Foto: Adevărul
Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Galaţi în urmă cu cinci ani. Foto: Adevărul

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, deţinut al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi, a încercat noaptea trecută să îşi pună capăt zilelor. Acesta s-a spânzurat în grupul sanitar al camerei de deţinere, iar personalul medical al unităţii a intervenit pentru a-i acorda bărbatului primului ajutor.

„Un bărbat de 30 de ani a avut o tentativă de spânzurare. El a fost găsit de nişte colegi, acesţia i-au scos laţul. La sosirea echipajului nostru cu medicul de gardă, s-a constatat că bărbatul era în comă profundă şi i s-au acordat primele îngrijiri”, a declarat dr. Mihai Polinschi, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

„Ulterior, deţinutul a fost transportat la un spital din reţeaua publică de sănătate pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate. Conform procedurilor, au fost anunţate conducerea Penitenciarului, judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi IPJ. La nivelul penitenciarului a fost demarată o anchetă internă”, a declarat subinspector Simona Costache, purtător de cuvânt la Penitenciarul Galaţi.

După ce deţinutul va fi externat, acesta va beneficia de asistenţă psihologică.

Tânărul se află încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi de cinci ani de zile şi are de ispăşit o pedeapsă de 12 ani pentru omor calificat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite