Tânără jefuită în plină stradă. Un poliţist de frontieră aflat în timpul liber a fugit după infractor şi l-a imobilizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii gălăţeni au intervenit astăzi la două furturi, dintre care unul cu violenţă, pentru a-i prinde pe hoţi. Aceştia sunt adolescenţi, dornici să facă rost rapid de bani prin sustragerea de telefoane mobile şi vânzarea lor.

Pe 25 mai, poliţiştii gălăţeni au fost sesizaţi de o tânără de 19 ani din Galaţi, despre faptul că, în timp ce se afla într-un  autobuz, un tânăr necunoscut i-a smuls telefonul mobil din mână şi a coborât la staţia de la magazinul ”Modern”.

Tânăra a pornit în  urmărirea  celui care i-a sustras telefonul mobil, alarmând trecătorii. Un bărbat de 38 ani, poliţist de frontieră aflat  în timpul liber, l- a imobilizat pe tânăr.

”Din verificări, poliţiştii Secţei 1 Galaţi au stabilit că persoana bănuită de comiterea faptei nu a acţionat singură, complice fiindu-i fratele său în vârstă de 17 ani.  Telefonul mobil a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate”, au precizat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Tinerii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi urmează să fie prezentaţi astăzi Judecătoriei Galaţi cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infraţiunii de tâlhărie calificată.

În aceeaşi zi, poliţiştii Secţiei 3 Galaţi au fost sesizaţi de  o minoră de 13 ani din Galaţi despre faptul că, în timp ce se deplasa pe strada  Oţelarilor,  un tânăr necunoscut i-a sustras telefonul mobil din buzunarul de la pantaloni, după care a fugit.

”Persoana bănuită de săvârşirea furtului a fost prinsă de un bărbat, care era în apropiere şi observase întreaga scenă. Tânărul în vârstă de 16 ani, când a înţeles că urmează să fie prins, a spart telefonul mobil pe care l-a sustras”, au precizat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Poliţiştii efectuează în prezent cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi distrugere. Tânărul a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi în cursul zilei de azi va fi prezentat Judecătoriei Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infraţiunilor de furt şi distrugere.

Recomandările poliţiştilor

Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunii de furt din buzunare şi genţi, este recomandat să ţineţi cont de următoarele sfaturi cu caracter preventiv oferite de Poliţie, iar în caz de urgenţă sunaţi la 112:

-când aşteptaţi autobuzul sau alt mijloc de transport în comun în staţii aglomerate, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră;

-evitaţi să citiţi în mijloacele de transport în comun, deoarece atenţia vă este diminuată şi puteţi deveni cu uşurinţă victimele hoţilor de buzunare; 

-dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, căutaţi să vă schimbaţi locul; 

-poziţionaţi poşeta/geanta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între dumneavoastră şi un punct fix în autovehicul; 

-nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei;

-nu ţineţi banii, actele personale şi cheile în acelaşi loc; 

-urmăriţi cu atenţie persoanele care transportă obiecte de îmbrăcăminte sau plase goale pe mână; un hoţ se foloseşte de astfel de obiecte când operează, ca să-şi ascundă mâna de privirile străine; 

-nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizitate de către hoţi;

-dacă transportaţi sume mari de bani, evitaţi deplasarea cu mijloacele de transport în comun; apelaţi la o cunoştinţă cu autoturism sau luaţi un taxi, de preferat de la o companie cunoscută, şi aşezaţi-vă pe locurile din spate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite