Statul, ţepuit cu 3,5 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul unei societăţi comerciale din Galaţi a ajuns în vizorul procurorilor după ce a dat un tun de aproape 3,5 milioane de lei la bugetul statului prin comercializarea mai multor produse fără ca în evidenţele contabile ale firmei să se regăsească veniturile înregistrate astfel.

S-a constatat un prejudiciu total estimat adus bugetului consolidat al statului în sumă cumulată de 3.461.225 de lei din care 2.076.735 de lei TVA iar restul de 1.384.490 de lei, impozit pe profit. Sumele au fost calculate conform Legii numărul 571/2003 modificată, privind Codul Fiscal", ne-a declarat Toader Ţocu, comisarul-şef al Gărzii Financiare Galaţi.


Gălăţeanul Gheorghe Prindii, fost asociat şi administrator al societăţii Modavior, specializată în lucrări de construcţii, riscă între doi şi opt ani de închisoare pentru că a efectuat mai multe operaţiuni comerciale fictive, fiind cercetat de procurori pentru evaziune fiscală.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite