Singura stație inteligentă din Galați, distrusă. A rezistat mai puțin de două luni

0
Publicat:

Singura stație smart din transportul public al orașului Galați a fost vandalizată. Agresorul este căutat de polițiști cu ajutorul imaginilor obținute de camerele de supraveghere din zonă. Stația a fost inaugurată în urmă cu mai puțin de două luni.

Stație smart vandalizată FOTO: Primăria Galați
Stație smart vandalizată FOTO: Primăria Galați

O persoană necunoscută a spart ecranul statiei pe care erau afișate mesaje și a rupt mai multe echipamente. Agresorul este căutat de polițiști. 

„Stația smart de la <Potcoava de Aur> a fost vandalizată. Cât rezistă o nouă stație de autobuz? Cât poftește fiecare dintre cei puși pe rele. Stația smart a fost instalată în urmă cu mai puțin de două luni și a fost vandalizată. Verificăm înregistrările camerelor de supraveghere pentru identificarea și sancționarea făptașului, însă răul a fost făcut. Nimeni nu poate păzi non-stop toate bunurile aflate pe domeniul public. Ține de fiecare dintre noi să le păstrăm. Fără bun simț și responsabilitate, nu putem avea orașul pe care ni-l dorim”, a transmis Primăria Galați.

Proiectată de un grup de ingineri, absolvenți ai Universității Galați

Stația smart din centrul orașului era dotată cu Wi-Fi, camere de recunoaștere facială, sisteme de monitorizare a temperaturii, de producere a energiei și de încărcare a telefoanelor mobile.

Mai mult, stația este prevăzută cu un display pentru promovarea afacerilor locale și informarea în timp real despre evenimentele organizate de către Primăria Galați.

De asemenea, călătorii se pot bucura de un display cu touch screen pentru cea mai rapidă informare cu privire la transportul în comun.

„Obiectivul, deja integrat în planul mijloacelor de transport în comun ca stație la <Potcoava de Aur>, este dotat cu Wi-Fi, camere de recunoaștere facială, cu sisteme de monitorizare a temperaturii, de producere a energiei și de încărcare a telefoanelor mobile”, a anunțat Primăria Galați, pe 29 decembrie 2023, în momentul inaugurării stației. 

Stația smart a fost proiectată și construită de un grup de ingineri, absolvenți ai Universității Dunărea de Jos din Galați, profesioniști care derulează proiecte similare, dar și mai avansate pentru cele mai importante capitale și orașe din Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană, Emiratele Arabe Unite și Asia.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite