Se refac alegerile pentru şefia Baroului Galaţi. Noua rundă are avea loc sâmbătă, 16 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Mircea Breahnă
Avocatul Mircea Breahnă

Scrutinul va începe la ora 10.00, la sediul Universităţii „Danubius". Deocamdată doar avocatul Ion Popa şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de decan. Nu este exclus, însă, ca şi Mircea Breahnă, actualul decan, să-şi anunţe din nou candidatura, deşi este constestat de unii dintre avocaţi.

Alegerile făcute la sfârşitul anului trecut au fost contestate de doi dintre avocaţii gălăţeni la Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR). Aceştia spun că Mircea Breahnă, care a deţinut două mandate de decan, n-ar mai fi avut dreptul să candideze pentrua treia oară.

Aproape 200 de candidaţi l-au ales la scrutinul precedent pe Breahnă, însă alegerile au fost contestate, iar acţiunea celor două avocate a fost admisă de UNBR deoarece potrivit statutului profesiei, un decan are dreptul la două mandate şi nu la trei.

La scrutinul din 16 ianuarie, pe lângă alegerile pentru conducerea Baroului se vor desfăşura şi cele pentru Consiliul Baroului, dar şi pentru Casa de Asigurări a Avocaţilor (care a rămas fără conducere după un recent scandal privind gestionarea banilor avocaţilor din conturile acestei asociaţii).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite