Scriitorul şi jurnalistul Victor Cilincă îşi lansează o nouă şi excepţională carte: „Abecedar istoric gălăţean”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Cilincă. Foto: Adevărul
Victor Cilincă. Foto: Adevărul

Evenimentul are loc la „Casa Serfioti”, vineri, 31 iulie 2015, cu începere de la ora 19,00. Intrarea publicului (inclusiv la spectacolul aferent lansării) este liberă.

Cunoscutul scriitor, dramaturg şi jurnalist gălăţean Victor Cilincă îşi va lansa vineri, 31 iulie 2015, o nouă carte: „Abecedar istoric gălăţean”.

Volumul, care are aproape 400 de pagini, aduce la un loc mai multe excelente articole publicate în presă, în ultimii ani, de către Victor Cilincă, toate cu referire la lucruri foarte importante (dar tratate superficial de literatura de specialitate) din istoria mai mult sau mai puţin recentă a oraşului Galaţi.

În carte regăsim şi biografiile câtorva gălăţeni care-au făcut lucruri extraordinare în secolele trecute, însă care sunt destul puţin cunoscuţi de publicul zilelor noastre. Fiind plecaţi dintre noi de ceva decenii, iluştrii înaintaşi nu prea apar pe la emisiunile de divertisment, pe Facebook sau prin tabloide, aşa că lacunele contemporanilor noştri sunt pe undeva explicabile...

Cartea conţine şi două scurte piese de teatru şcolar (dar cu substrat istoric) scrise de Victor Cilincă: „Decoraţiunea” şi „Ciocolată de casă”.

Lansarea volumului „Abecedar istoric gălăţean” va începe la ora 19,00 şi va avea loc la „Casa Serfioti” din Galaţi (pe strada Domnească, în apropiere de Prefectură), un excepţional monument de arhitectură salvat şi restaurat de Marcel Capriş, unul dintre cei mai de seamă iubitori ai istoriei oraşului nostru.

Cu prilejul lansării, publicul va putea asista şi la o demonstraţie de dans de societate, la o scurtă piesă de teatru şi la un concert de muzică românească veche în interpretarea Tinei Roman.

Despre Victor Cilincă

Are peste 30 de cărţi publicate. A fost tipărit (volume de autor) în România  şi în SUA, iar în Canada, Marea Britanie, Franţa şi SUA i-au apărut mai multe lucrări în reviste de cultură sau în volume colective.

A obţinut nenumărate premii naţionale pentru roman, proză scurtă şi poezie („Cine stă să le mai numere?”, zice autorul). Are publicate peste 30 de piese de teatru, dintre care aproape jumătate au fost jucate pe scenele mai multor teatre, inclusiv din Bucureşti.

Una dintre povestirile lui, tipărită într-o revistă de cultură din Marea Britanie, a fost predată la ora de engleză într-un liceu din Viena.

Victor Cilincă a absolvit Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin" Galaţi, secţia Arte plastice, şi este la bază... inginer, căci a terminat Facultatea de Tehnologia şi Chimia Produselor Alimentare şi Tehnica Pescuitului.

Slujeşte publicului ca jurnalist de aproape un sfert de secol după ce, înainte, a cutreierat mările şi apele curgătoare ale lumii ca marinar şi ca scafandru profesionist.

Motto-ul lui Victor Cilincă este o combinaţie năstruşnică între mobilizare şi resemnare: „Viaţa e ca statul la coadă. Când ajungi, în sfârşit, în faţă, constaţi că s-a terminat”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite