Rovana Plumb, la PRO TV: „Monitorizarea video nu este o metodă securistă, ci una normală, de supraveghere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, îl contrazice astfel pe directorul adjunct al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi, Cezar Groza, care a criticat faptul că directoarea unui centru de plasament a montat sisteme de înregistrare audio pentru a suprinde anumite lucruri negative din centru. Rovana Plumb ia în calcul chiar instalarea de camere de supraveghere pentru a preveni abuzurile la care ar putea fi supuşi copiii şi bătrânii.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb a fost întrebată duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV, despre situaţia de la Centrul de Plasament Nr. 3 din Galaţi, acolo unde mai multe asistente au fost înregistrate în timp ce abuzau fizic şi emoţional de copiii instituţionalizaţi. Rovana Plumb a explicat că se gândeşte serios să dispună instalarea de camere de supraveghere în centrele de plasament pentru copii şi în căminele de bătrâni, pentru a preveni apariţia abuzurilor. 

„Nu vreau să mă pronunţ în momentul de faţă şi să spun categoric că vom monta aceste sisteme pentru că trebuie să mă uit la cheltuielile bugetare pe care le-ar implica. Prin programul operaţional, pe componenta incluziunii sociale şi a reducerii sărăciei, unde avem alocaţi 20%, conform regulilor europene, se poate face un astfel de program. Costul lui sper să nu fie foarte mare, dată fiind viziunea noastră de a merge cât mai mult spre îngrijirea la domiciliu”, a declarat ministrul Muncii.

Directorul adjunct al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi, Ciprian Groza a afirmat public că supravegherea video este o „metodă securistă”, pe care nu o agrează. Acesta este contrazis de Rovana Plumb. Ministrul Muncii a spus că la Galaţi va fi demarată o anchetă pentru că nu consideră un lucru normal ca o persoană care scoate în evidenţă o neregulă, aceasta să fie concediată.

„Acest caz, în mod cert, îl voi verifica în cursul zilei de luni. Nu este normal ca cel care face o reclamaţie şi vede că sunt suferinţe la nivelul copiilor tot el să fie sancţionat. Acest lucru mie mi se pare total invers. Este o anomalie de sistem, care trebuie să fie reglată imediat. Sper ca lucrurile, cât de curând, să intre în normal”, a mai spus Rovana Plumb.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite